B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Genbrug af solceller

Det er muligt at genbruge solcellepaneler, da mange af delene fx kan omsmeltes og dermed bruges igen. Heldigvis holder solceller mange år.

Et solcelleanlæg holder længe. Faktisk holder solcellepaneler oftest i mere end 30 år. Da solcelleindustrien er forholdsvis ung, er der derfor relativt få solcelleanlæg og -paneler, der er relevante ift. genbrug i dag. Med den store solcellekapacitet, der årligt installeres i både Danmark og på verdensplan, er det dog sikkert, at der en dag bliver meget store mængder solceller, der skal udskiftes. En vigtig faktor for solcelleindustriens fremtidige bæredygtighed er derfor, at flest mulige komponenter i et solcelleanlæg genbruges.

Allerede i dag genbruges 90% af et solcellepanel 

I dag behandles aflagte solcellepaneler på genbrugsstationer for enten glas eller metal. Gennem mekaniske processer adskilles materialerne i solcellepanelet, hvorfor det allerede nu er muligt at genbruge 90% af et solcellepanel målt på dets vægt. De primære materialer, der udvindes, fra brugte solcellepaneler er i dag aluminium og glas. 

I fremtiden spås det, at endnu flere og mere værdifulde materialer vil kunne udvindes og genbruges fra solcellepaneler. Forventningen er derfor, at udvundne materialer fra aflagte solcellepaneler skal genbruges i produktionen af nye paneler. Allerede i 2030 forventes det, at der vil aflægges 4 solcellepaneler for hver 10 paneler, der produceres. Fra 2030 vil aflagte solcellepaneler derfor kunne udgøre en stor ressource i produktionen af nye solcellepaneler, hvilket vil forøge industriens bæredygtighed. 

genbrug af solceller

Genbrug af solceller er et EU-lovkrav 

At solceller bør genbruges, er ikke bare et håb blandt klimabevidste borgere eller en målsætning for solindustrien selv. Faktisk har EU gennem lov bestemt, at producenter af solcellekomponenter til det europæiske marked er ansvarlige for at sikre, at minimum 85% af solcellekomponenterne genbruges, når de når til enden af deres ”liv”. Du kan derfor som forbruger i Danmark investere i et solcelleanlæg med forvished om, at når anlægget engang ikke kan mere, vil det bliver håndteret på forsvarligste vis.  

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down