Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Inspiration: Med solceller på taget kan bilen bare køre og køre

Når vi snakker bæredygtighed og solcelleteknologi, er der ingen ende. Udviklingen er konstant, og der er aldrig et facit. Hold dig opdateret hos KlimaEnergi.

Solcelleteknologien er i rivende udvikling - og har været det længe. Først steg solcellepanelernes effektivitet næsten eksponentielt. Efterfølgende accelerede muligheden for at lagre solcellestrømmen så hurtigt, at de fleste danske husstande i dag investerer i solceller med batterilager. Senest synes det, at mulighederne for at køre bil på sin solcellestrøm skal til at tage et nyt stort spring. Selvom du allerede nu kan koble en ladestander til dit solcelleanlæg og oplade din elbil på solcellestrøm, bliver det vildere. 

Det amerikanske firma Aptera forventer nemlig i år (2021) at lancere den første masseproducerede solcellebil nogensinde. Firmaet har udviklet og produceret en bil, hvis front og tag er dækket af 3,15 kvadratmeter solceller, og som kan køre på strømmen fra selvsamme solceller. På en solrig dag forventes bilen at kunne køre hele 64 kilometer alene på den strøm, bilens solceller producerer. I forhold til den gennemsnitlige danske pendler svarer dette til, at bilen kan producere halvanden gange den mængde strøm, som pendleren skal bruge til at køre til og fra arbejde. Med Apteras solcellebil kommer vi snublende tæt på fantasien om en bil, der bogstavelig talt kan køre så længe, solen skinner. 

Udviklet med fokus på energieffektivitet 

Apteras nye solcellebil ligner mest af alt en batmobil fra “Tilbage til Fremtiden”. Men bilens udseende er bestemt ikke tilfældigt. Bilen, der er trehjulet og formgivet med inspiration fra en delfin, er udviklet med fokus på at minimere bilens energiforbrug mest muligt. Derfor har bilen sin anderledes form, da da denne er ultra-aerodynamisk og mindsker vindmodstanden mest muligt. Derfor har bilen også blot tre hjul, da man for at minimere friktionen har “sparet” et hjul væk. Til slut er bilen af samme grund produceret i ultralette materialer. Intet er altså overladt til tilfældighederne i Apteras nye solcellebil. 

Apteras solcellebil mangler at gennemgå en række sikkerhedstest, før den er klar til lancering på det amerikanske marked. Dette forventer firmaet dog, at den vil være inden årets udløb. Vi i KlimaEnergi hepper på Aptera og glæder os til at følge udviklingen af denne bil, der bare kan køre og køre.

Læs mere om bilen her

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down