Prøv vores solcelleberegner

Solenergi i Danmark

Hvem? Hvad? Hvorfor? Hvornår? Hvordan? Der er mange spørgsmål, når det kommer til solenergi og solceller. Heldigvis kan vi svare på langt de fleste. Bliv klogere her.

There’s one issue that will define the contours of this century more dramatically than any other, and that is the urgent threat of a changing climate” - Barack Obama, 2015

Sådan udtalte daværende præsident, Barak Obama, i 2015; at klimaudfordringen er den vigtigste og mest afgørende problemstilling i vores tid. Hver dag bliver kloden varmere, og hver dag udledes mere CO2. Vi er nu nået til en skillevej, hvor det er nødvendigt, at vi alle tager stilling til en bæredygtig fremtid. 

Men hvordan bremser vi klimaforandringerne samtidig med, at vi fortsætter vores normale liv?
Hvorfor ikke udnytte al den gratis energi solen hver dag sender ned til os? Med solenergi kan jeres virksomhed eller husstand blive del af den globale energiløsning. 

Hvad er solenergi/solcelleenergi?

Med over en halv million paneler monteret dagligt på verdensplan, er solcelleenergien jordens hurtigst voksende energiressource. Solcelleenergi udnytter den praktisk talt uudtømmelige energimængde, solen dagligt sender ned til os. Hver dag modtager jorden nemlig energimængder fra solen svarende til hele verdens samlede energiforbrug i 27 år.* Et solcelleanlæg omdanner en del af denne energi til ren strøm, I kan benytte i hele jeres bolig eller virksomhed.

Hvad kan du med solcelleenergi?

Solenergi fra solceller kan anvendes ligesom almindelig strøm overalt i din bolig eller virksomhed. Ved hjælp af solcellepaneler på tag, mark eller måske facade forvandles solens lys til CO2-neutral, anvendelig strøm. 

Solcelleenergi er, modsat eksempelvis energien fra varmepumper og solvarme, ikke begrænset til opvarmning. Med et solcelleanlæg kan du/I i sommerhalvåret blive stort set selvforsynende med bæredygtig strøm produceret på jeres egen matrikel. 

Solenergi i Danmark

Solcelleenergi er en oplagt energiløsning i Danmark. Med et solcelleanlæg monteret på jeres bolig eller bygning øges værdien af den med et højere energi- og miljømærke. I sparer dagligt penge på elregningen og kan som private sælge overskudsstrømmen tilbage til kraftselskabet. Slutteligt bliver I også en del af den grønne omstilling i ikke bare Danmark men hele Europa. 

Nogle tænker måske, at solcelleenergi ikke kan betale sig i Danmark, fordi vi har for få solskinstimer. Men faktisk yder solcellepanelerne bedre i de lavere temperaturer, som vi har her i landet. Dette betyder, at du med solceller i Danmark kan blive stort set selvforsynende med i strøm i ca. 8-9 måneder årligt. I de tre vintermåneder må du dog grundet vores nordlige placering og korte dage forvente at solcellernes produktion vil være begrænset. 

Solcelleenergi – en lokal løsning på et globalt problem

Solenergi produceret lokalt er en oplagt løsning på den globale klimaproblematik. Hver gang en kWh solcellestrøm produceres og anvendes i Danmark, spares en smule CO2-udledning fra et kraftværk i Europa. At Danmark deler energisystem med resten af Europa, betyder nemlig, at hver gang du forbruger en kWh solcellestrøm, kan vi eksportere en smule mere af vores energi fra vindkraft til resten af Europa. På den måde reducerer jeres solcelleanlæg altså direkte CO2-udslippet i hele Europa. 

Tænk frem – vælg solenergi

*https://www.experimentarium.dk/klima/solenergi

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down