Prøv vores solcelleberegner

Hvad er solceller – Hvordan fungerer solceller

Solceller anvendes til at producere elektricitet fra solens lys. De aktiveres af selve lyset og ikke solstrålerne. Når det er overskyet, producerer solceller derfor stadig strøm i et vist omfang. Solceller producerer jævnstrøm, hvis styrke afhænger af solcellemodulets størrelse og den intensitet, som sollyset har.

Elektroner bevæger sig i en retning
Selve solcellen er en halvleder af grundstoffet silicium (ligesom i en computerchip). I en halvleder kan den elektriske strøm kun gå en vej. Så når materialets elektroner får tilført energi, kan de kun bevæge sig i én retning, og derfor opfører de sig som ensrettet, elektrisk strøm.

Solcelleanlæg tilsluttet el-nettet
De fleste solcelleanlæg er tilsluttet det offentlige el-net.
Den strøm, der kommer fra solceller, er jævnstrøm. For at strømmen kan bruges i stikkontakten og på el-nettet, skal den omdannes til vekselstrøm. Det sker ved hjælp af en net-inverter, der placeres inde i huset i nærheden af el-måleren. Fra net-inverteren løber strømmen ud i husets stikkontakter blandet med strøm fra el-selskabet.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down