Prøv vores solcelleberegner

Solcelleanlæg til fladt tag og tagpap

Fladt tag og tagpap

Inden en investering i et solcelleanlæg, er det vigtigt at overveje, hvordan og hvor anlægget skal monteres. Et solcelleanlæg kan som grundregel monteres på alle tagtyper og hældninger. Hvis dit hus er med fladt tag, må du dog forvente at bruge andre montageformer end standardmontagen. Der findes overordnet to montagesystemer til flade tage, der giver et mindst ligeså godt resultat som et solcelleanlæg monteret på hældende tag. Disse systemer består af opsætning af panelerne på montagebeslag, der enten er sydvendt eller øst/ vestvendt.

Se et stort udvalg af vores solcelleanlæg her

KlimaEnergi ønsker ikke at ”ødelægge” dit tag ved at bore i det. Vi anvender derfor montagesystemer af bedste kvalitet fra den østrigske producent Aerocompact. Disse montagesystemer kan opsættes på tage uden at bore huller nogen steder. Vi har valgt denne løsning for at sikre dig et fastmonteret solcelleanlæg og et til alle tider tæt tag.

Sydvendt anlæg

Ydelse

Den sydvendte montageform er den mest effektive af de to former. Hvis pladsen på taget tillader det, vil et sydvendt anlæg monteret på fladt tag yde maksimalt.

Areal

Ved den sydvendte montageform monteres panelerne på montagebeslag, der alle peger mod syd. Panelerne monteres i rækker, der placeres med en afstand på 1 meter imellem dem. Dette gøres for at sikre, at panelerne ikke skygger for hinanden. Da solcellepanelerne skal monteres med den relativt store afstand imellem sig, kræver et sydvendt anlæg ekstra plads på taget. Et almindeligt 6 kW anlæg fra KlimaEnergi vil fylde omkring 70 m2, hvor af panelerne fylder de 40 m2.

Hvis montagesystemet presses ind på mindre plads vil effektiviteten svinde. Monteres panelerne med en skyggeafstand på mindre end 1 m, vil ydelsen falde med flere procent årligt.

Synlighed

Afhængig af afstanden fra huset, er paneler monteret på et fladt tag oftest ikke synlige da de ligger helt ned.

Med en Aerocompact løsning bliver panelerne monteret med en hældning på 10 grader, hvilket giver dem en højde på ca. 31. cm, hvor de står højest.

Øst/vestvendt anlæg

Ydelse

Et øst/vest-vendt solcelleanlæg yder ca. 90% i forhold til et tilsvarende sydvendt anlæg. Der vil altså være et lille effektivitetstab ved et øst/vestvendt anlæg.

Areal

Modsat et sydvendt anlæg kan dette anlæg monteres med næsten ingen afstand imellem montagebeslagene. Ved denne montageform kan panelerne monteres med en afstand ned til 20 cm. Dette giver optimal udnyttelse af pladsen og gør et øst/vestvendt anlæg til den optimale løsning for mindre tagarealer.

Et gennemsnitligt 6 kW anlæg vil blot fylde 51 mpå dit tag, hvor af 40 m2 bruges af panelerne. Der er altså stort set ingen spildplads!

De 20 cm imellem panelerne bruges til at tilføje ballast til montagesystemet. På denne måde sikrer den ekstra plads, at solcelleanlægget står solidt og sikkert. –Nogle leverandører bruger montagesystemer med mindre plads til ballast imellem panelerne, men dette mener vi ikke nødvendigvis er en sikker løsning.

Synlighed

Ligesom et sydvendt anlæg fra KlimaEnergi monteres et øst/vestvendt anlæg altid med en hældning på 10°, hvilket gør anlægget mindre synligt fra jorden. Med hældningen på 10° vil panelerne have en højde på 31 cm, hvor de står højest.

Er du fortsat i tvivl om hvilken montageform, der passer til dit solcelleprojekt? Tøv endelig ikke med at kontakte en af KlimaEnergis solcelleeksperter, der altid sidder klar med uforpligtende råd og vejledning.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down