Prøv vores solcelleberegner

Virker solceller også, når det er overskyet?

Solceller virker også, når det er overskyet. Men der er forskel på de forskellige typer solceller. Du skal vælge tyndfilmssolceller frem for monokrystallin solceller, hvis du vil have den maksimale ydelse, når det er overskyet. De yder bedst i marginalt vejr.

Solceller virker helt klart også når det er overskyet. Ydelsen bliver væsentlig mindre, lidt afhængigt af, hvad for et anlægstype man vælger. Nogen solcelletyper er bedre i overskyet vejr og det vi kalder marginalt vejr end andre.

Den bedste ydelse i marginal vejr man kan få, får man fra noget der hedder tyndfilmspaneler, som KlimaEnergi også har, men det mest almindelige brugte panel er noget der hedder monokrystallin, og monokrystallin har en ganske ok ydelse, også ved overskyet vejr. Så ja, solceller virker også når det er overskyet.

crossmenuarrow-down