B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Afgiftsfri solcellestrøm sikret af ny EU-aftale

Fra d. 15/6 2017 er alle europæiske statsborgere, erhverv og offentlige instanser sikret ret til total afgiftsfri solcellestrøm op til 25 kWp.

De nye klimamål, der blev vedtaget natten til d. 15/6, for hele den europæiske union er gode nyheder for alle i solcellebranchen. Der skal implementeres endnu mere vedvarende energi i Europa, og for at gøre det har man valgt at rydde nogle af forhindringerne for bl.a. solcelleanlæg af vejen. Det betyder helt konkret at:

Alle Europæiske statsborgere, virksomheder, erhverv, offentlige instanser mm. er sikret ret til uden bureaukrati, afgifter eller andre fordyrende, statsregulerede omkostninger at  montere, producere og anvende strøm fra et op til 25 kWp stort solcelleanlæg

El-afgift på solcellestrøm?

Det har flere gange været oppe at vende i medierne, at der burde indføres el-afgift på strømmen fra private danskeres solcelleanlæg. Nogle debattører og politikere mente, at solcelleejerne tjener for mange penge på at være fritaget for el-afgiften. Fra i dag bliver denne debat ikke relevant igen foreløbigt. EU har nemlig ved lov sikret alle solcelleejere retten til gratis at producere og anvende deres solcellestrøm.

Nu kan skoler, jobcentre, pleje mm. også få solceller

Indtil nu har det været så godt som uladesiggørligt for kommunale instanser/institutioner at investere i et solcelleanlæg. Uoverskuelige mængder papirarbejde har stoppet stort set alle kommunale solcelleprojekter. Med EU’s nye lov bliver også dette problem fortid. Med lovens indførelse kan alle offentlige og kommunale instanser uden at søge om tilladelse opsætte op til 25 kWp solcelleanlæg.

Mange små el-producenter skal sikre stor forskel

Der er i sandhed tale om en revolution af lovene på solcelleområdet i Europa. Fremover bliver det både lettere at blive solcelleejere og økonomisk set også sjovere at være det. Filosofien bag denne lovændring er, at man ønsker at skabe incitament til, at mange flere personer/erhverv bidrager til det samlede el-net. Ved at gøre det lettere at opsætte mange mindre solcelleanlæg, håber man samlet set at opnå en stor udvidelse af unionens solenergi, og derved nedbringe EU’s samlede forbrug af fossile energikilder markant.

Læs mere om klimaaftalen her.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down