Prøv vores solcelleberegner

Er tyndfilmssolceller bedre end monokrystallin solceller?

Hvis du er i tvivl om du skal vælge tyndfilmssolceller eller monokrystallin solceller, så skal du tænke på placeringen af dine solceller. Prisen er stort set den samme og det er solcellernes ydelse også, hvis de placeres optimalt i forhold til solen. Men har de ikke den optimale placering, så anbefaler vi tyndfilmssolceller.

Det er et rigtig rigtig godt spørgsmål. Det er jo lidt ligesom spørgsmålet: Er Scania bedre end Volvo? Der er lidt religion i det. Man kan sige, at det er indiskutabelt, at tyndfilmssolceller vil have en højere ydelse i marginalt vejr. Eller hvis de ikke ligger optimalt i forhold til solen.

Hvis man placerer tyndfilmssolceller i 45 grader syd, og så laver en tilsvarende installation i 45 grader syd af monokrystallin solceller, så vil ydelsen være identisk. Hvis man lægger dem 70 grader drejet mod nord, og med en lav hældning, så vil man få en højere ydelse på tyndfilmssolceller. Prisen er nogenlunde den samme, så man skal vælge solceller, selvfølgelig efter temperament, om man er Scania mand eller Volvo mand. Men som udgangspunkt, er de drejet langt væk og ligger uoptimalt, så vil jeg anbefale tyndfilmssolceller.

Se hele udvalget af solcelleanlæg her

crossmenuarrow-down