Prøv vores solcelleberegner

Hvordan konstateres det, om der er brud på jordvarmeanlæggets slanger?

Det er ikke dig selv, der skal konstatere, om der er huller på dit jordvarmeanlægs slanger. Alle jordvarmeanlæg fra KlimaEnergi-energi er udstyret med et miljøpressostat, der overvåger dit jordvarmeanlæg og slår det fra, hvis der er opstået en fejl eller et hul på en slange.

Hvis du vil høre mere om jordvarmeanlæg, så er du altid velkommen til at ringe til os her.

Om der er brud på jordvarmeanlæggets slange, det er jo et rigtig godt spørgsmål. Det kan jo være svært at se på haven, men alle anlæg er udstyret med noget, der hedder miljøpressostat. De bør ihvertfald være udstyret med noget, der hedder et miljøpressostat, og hvad er det så?

Det er en lille fætter som sidder og måler trykket i jordslangerne, væsketrykket i jordslangerne og når det her væsketryk falder under er vist niveau, så slår miljøpressostatet simpelthen fra, og det betyder at varmepumpen slukker.

Og så er det jo at gode råd er dyre, men der findes muligheder for at finde ud af. Man kan måle sig frem til hvor usikkerheden er og så kan man grave ned, og så kan man selvfølgelig lappe slangen. Man kan sige, at det sker stort set aldrig, at der går hul på en jordslange. Men skulle det ske, så sker der simpelthen det, at anlægget slår fra og bagefter finder man med nogle special uddannede hulfindere. Så finder de hullet i slangen og reparerer det.

crossmenuarrow-down