Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Opladning af din elbil med solceller - kan det virkelig lade sig gøre?

Kan det lade sig gøre?
Elbiler er blevet populære i de senere år, og det er der god grund til. De er både miljøvenlige og billigere i drift end traditionelle benzin- og dieselbiler. Men hvordan kan man egentlig sørge for at oplade sin elbil på en miljøvenlig og økonomisk måde?

Solcelleanlæg og elbiler - et perfekt match?
Solcelleanlæg og elbiler er et spændene emne, når det kommer til fremtiden for energikilder og transport. En almindelig elbil har typisk brug for mellem 15-25 kWh for at køre 100 km, afhængigt af bilens størrelse og stand.

Et solpanel på størrelse med en gennemsnitlig bil kan producere ca. 1-1,5 kWp ved solens højeste intensitet i Danmark. Det betyder, at det vil tage omkring 10-15 timer for solpanelet at oplade et elbilbatteri med en kapacitet på 15-25 kWh. Man skal dog bemærke, at solpanelers ydeevne kan blive påvirket af forhold såsom skygge, vejrforhold og placering, så det kan tage længere tid eller kræve flere solpaneler for at opnå den samme mængde energi i mindre gunstige forhold.

Ved længere ture har elbiler i de fleste tilfælde brug for hurtig opladning, så selvom solcelleladene elbiler kan være en god løsning til hverdagskørsel, kan det være nødvendigt at bruge andre opladningsmuligheder på længere rejser. Samlet set er solcelleladene elbiler et spændene skridt i retning af en mere bæredygtig og grøn transport, men det kræver fortsat efterforskning og udvikling for at optimere teknologien og øge solpanelernes ydeevne og effektivitet.

Hvis du stadig ikke har fået mod på at prøve kræfter med en solcelledrevet elbil, kan du se vores store udvalg af nutidens elbils opladere her:

________________________________________________________________

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down