Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Regler for solcelleanlæg - Alt, hvad du bør vide før investering.

Regler for solcelleanlæg

At eje et solcelleanlæg er en stor investering, men også en måde at bidrage til en mere bæredygtig fremtid og spare penge elregningen. Men før du investerer i et solcelleanlæg, er det vigtigt at kende til de regler og love, der gælder for ejere af solcelleanlæg. Her er nogle af de vigtigste punkter, du skal være opmærksom på:

Nettoafregningsordningen:
afregningsordningen betyder, at ejere af solcelleanlæg kan modtage betaling for den overskydende strøm, som deres anlæg producerer og sælger til elnettet. Det betyder, at du kan få en økonomisk gevinst på din investering i et solcelleanlæg. Men der er regler for, hvordan ordningen fungerer, og det er vigtigt at sætte sig ind i dem, før man investerer i et solcelleanlæg.

Nettoafregningsordningen gælder for private husholdninger og mindre virksomheder med en produktionskapacitet på op til 6 kW. Ordningen blev indført i 2010 for at fremme vedvarende energi og reducere CO-2 udledningen. Det er en populær ordning, da det giver incitament til at investere i solcelleanlæg og dermed også til at producere mere grøn energi.

Tilslutning til elnettet:
For at kunne sælge den overskydende strøm fra dit solcelleanlæg, skal det være tilsluttet elnettet. Der er regler for, hvordan det skal ske, og det kan være en god idé at kontakte en autoriseret installatør / solcellevirksomhed for at sikre, at alt bliver gjort korrekt og i overensstemmelse med loven.

Byggetilladelser og lokalplaner:
For at kunne sælge den overskydende strøm, skal du undersøge, om der er nogle byggetilladelser eller lokalplaner, du skal overholde. Der kan være specifikke regler for, hvordan et solcelleanlæg skal se ud, hvor det placeres, og hvor stort det må være.

Forsikring:
Forsøg at påtage den bedste forsikring, når du investerer i et solcelleanlæg. Det er en dyr investering, og det er vigtigt at beskytte den. Sørg for at have en forsikring, der dækker anlægget i tilfælde af senskader eller tyveri.

Momsrefusion:
Momsrefusion er en ordning, der giver virksomheder mulighed for at få refunderet den moms, der har betalt på indkøb, som er anvendt til virksomhedens momspligtige aktiviteter. Det kan betyde, at virksomheden kan trække momsfradrag for indkøb af varer og tjenesteydelser, som anvendes til momspligtig aktivitet, og samtidig få refunderet den moms, der er betalt på de indkøb.

Momsrefusion kan være en stor hjælp til virksomheder, især når det kommer til større investering som solcelleanlæg. Momsen på investeringerne kan være en stor udgift for virksomhederne, men med momsrefusionsordningen kan de få refunderet en stor del af momsen og dermed reducere deres samlede omkostninger. For at være berettiget til momsrefusion skal virksomheden have et momsregistreringsnummer og være momspligtig. Derudover skal de have indgået momsregnskabet for det pågældende år og have indsendt momsangivelse til skattestyrelsen.

Selvom der er nogle regler og krav, der skal overholdes som solcelleejer, så er der også en række fordele ved at have solceller. Udover den økonomiske besparelse og den stigende ejendomsværdi, kan du også være med til at bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Så hvis du overvejer at investere i solceller, er det vigtigt at sætte dig godt ind i de regler og krav, der gælder i dit område.

________________________________________________________________

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down