B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Miljøvenlig afskaffelse af solpaneler

Det er en kendsgerning, at solenergi bliver mere og mere udbredt over hele verden, og Danmark er ingen undtagelse. Det er dog en udfordring for den fornybare energisektor at finde en måde at bortskaffe solpaner på en miljøvenlig måde, når de har nået deres levetid.

UniSA-forskeren Peter Majewski skriver, at der er behov for incitamenter til producenterne for at designe solcellepaneler der kan genanvendes mere effektivt, når de går i stykker eller garantiperioden udløber.

Der er dog enkle genanvendelsesmetoder, der kan tages i brug for at reducere affaldsmængden, herunder at fjerne rammer, glasoverflader og soltilslutninger, inden de bortskaffes.

Majewski udtaler "Flere europæiske nationer har lovgivning på plads for elbilproducenter for at sikre, at de bruger materiale, der tillader, at 85% af bilen kan genanvendes ved udgangen af deres levetid. Noget lignende kunne lovgives for solpaneler" Læs hele artiklen her

Vejrbestandige polymerer, der bruges i solcellepaneler, udgør en miljørisiko, idet de frigiver skadelige hydrofluorgas, når de forbrændes. Eksponering for gas kan alvorligt irritere og skade langsigtet.

Professor Majewski mener også, at man kunne starte en genbrugs-økonomi ved at gebruge solpaneler, der stadig fungerer men har nedsat effektivitet. Genanvendelsen af solpaneler tilbyder forskellige sociale og miljømæssige fordele. Men for at forbrugerne kan få tillid til brugte solpaneler, er det nødvendigt at give garantier for, at panelerne fungerer korrekt og har en minimumskapacitet i watt. Der vil derfor være behov for ny lovgivning, der støtter oprettelsen af en genbrugs-økonomi og adresserer både nye og eksisterende solcellepaneler.

Der er altså mange bæredygtige metoder til at bortskaffe solcellepaneler. Udover at genbruge solpaneler og anvende en produktansvarsordning, kan der i fremtiden også forventes designs, der letter demontering og genanvendelsen af paneler. Fremgangen kræver dog en kombination af politisk vilje, lovgivning og opmærksomhed for at implementere metoder, der kan sikre en mere bæredygtig fremtid for solenergi.

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dkBesøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down