Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Forbered dig på tilbagekomsten af elafgiten: Hvad du skal vide.


Sommeren står for døren, og med den kommer elafgiften tilbage i juli måned. Det er derfor på tide at tage et kig på de kommende ændringer på det danske elmarked.

Forvent dyrere elregninger til efteråret.
Fra d. 1 juli 2023 vil elafgiften igen blive en del af elregningen. Det medfører naturligvis ekstra omkostninger, som kan påvirke dit budget.

Forventning til elpriserne.
Når vi ser på den aktuelle situation på det danske elmarked og tager højde for de oplysninger, vi har til rådighed, er der visse forventninger til fremtiden.

Grafen nedenunder fra Scanenergi viser udviklingen i den tyske og nordiske kontrakt for år 2024. Vi kan se, at den tyske pris er repræsenteret ved den orange linje, mens den nordiske systempris er vist med den lilla linje. DK1 er grøn og DK2 er blå.

I øjeblikket er der et underskud på omkring 12 TWh i de nordiske reservoirer. Selvom det i sig selv ikke er alarmerende, påpegede Scanenergi også i deres sidste markedsrapport, at der generelt mangler vand til elproduktion i størstedelen af Europa.

(Grafen viser udviklingen i den tyske og nordiske kontrakt for år 2024)

I uge 21 forventes temperaturene at være noget over det normale for denne tid af året i hele Norden (+2-3 grader). Vinden forventes at være lav, og nedbøren også under det normale niveau. Uge 19 blev leveret med en CFD på DK1 omkring 150,00 kr pr. kWh, og i uge 20 forventes det, at DK1 vil være på lignende niveau.

Det er observeret i en rapport fra Scanenergi, at DK2-prisen var lav i april, og som det ser ud nu, forventes DK2-prisen også at være omkring 75,00 kr pr. kWh i CFD i maj måned. Det skyldes bl.a. en højere vindproduktion. Priserne på olie er i uge 20 på omkring 585,00 kr pr. tønde, mens kulprisen ligger på ca. 822,00 kr pr. ton.

Gasprisen i Europa falder fortsat. Faktisk ligger prisen nu UNDER hvad den gjorde fra før Ruslands invasion af Ukraine og på det laveste niveau i næsten to år.

(Grafen viser udviklingen i spotpriserne på uge niveau for DK1 og DK2)

Baseret på de ovenstående parametre ser vi ikke umiddelbart nogen væsentlige ændringer i sigte, og vi forventer derfor stadig høje CFD-priser herhjemme i Danmark. I perioder med meget vind ser vi dog, at især DK2 kan leveres til omkring 0 kr. i CFD.

Disse forventninger til fremtiden er baseret på den nuværende situation og de faktorerer der påvirker elmarkedet.

(Statistikkerne stammer fra Scanenergi)

Vi vil fortsat holde jer opdateret og hjælpe med at analysere og forstå udviklingen på det danske elmarked. Vi opfordrer dig til at følge med i de seneste opdateringer og markedsanalyser for at træffe velinformerede beslutninger i forhold til dit eller din virksomheds el behov.

Vores team af eksperter er altid klar til at hjælpe dig med at navigere i det komplekse elmarked og finde de bedste løsninger, der passer til dine specifikke krav og økonomiske mål. Husk, at selvom elpriserne kan variere, er der også muligheder for at optimere dit elforbrug og reducere omkostningerne gennem energieffektivitet og bæredygtige løsninger som solcelleteknologi og andre grønne løsninger.

________________________________________________________________________________________________________________

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk


Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down