Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvem kan jeg sælge min overskudsstrøm til?

Det er en almindelig undren: Hvor kan jeg egentlig sælge min overskudsstrøm?

Ved at forbinde produktionen af din solenergi til elnettet kan du ikke kun bidrage til en grønnere fremtid, men også drage fordel af de økonomiske goder ved at sælge overskydende energi til interesserede købere.

Fra veletablerede spillere som Vindenergi.dk og Vindstoed.dk til andre som Nettopower.dk, Jyskenergi.dk, er der et væld af interessante salgsmuligheder. Hver køber har sine unikke priser, tariffer og vilkår, der kan passe til forskellige behov og præferencer. Det anbefales altid at vælge køber ud fra dine egne behov.

Nettopower.dk tilbyder en balancetarif på 3 øre pr. kWh. Deres tilbud omfatter også et månedligt håndteringsgebyr på 19 kr. Selvom der er ekstra omkostninger forbundet med deres service, kan deres vilkår stadig være interessante sammenlignet med de overordnet muligheder.

Vindenergi.dk er en veletableret køber på markedet og deres priser følger ligesom mange andre den gældende timepris, men de giver også et fradrag på 2,5 øre pr. kWh.

Hvis du vil leder efter at få det maksimale udbytte fra fra din overskudsstrøm, kan Vindstoed.dk være en interessant mulighed, De tilbyder en balancetarif på -1,0000 øre pr. kWh.

Jyskenergi.dk opererer med et abbonoment på 15 kr. pr. påbegyndt måned. Deres priser følger ligeledes den aktuelle timepris, og de har et fradrag på 2,5 øre pr. kWh. Abonnementsbaseredeløsninger kan være attraktivt for solcelleejere med visse behov og præferencer.

Der findes, udover disse muligheder, også andre købere på markedet. Desværre er vilkårene for de købere ikke altid offentliggjorte eller nemme at finde.

Elberegner.dk har udarbejdet en side, hvor brugerne kan læse mere om, hvordan det hele foregår i praksis – og ikke mindst hvilke udbydere, du kan sælge din overskudsstrøm til.

På siden har de også tilføjet en oversigt over alle produktionselleverandører i Danmark, som man kan sælge sin overskudsstrøm til. I oversigten kan man desuden se, hvad de forskellige udbydere opkræver i balancetarif og månedligt abonnement. Se Elberegners side her.

Men hvor meget kan jeg tjene på min overskudsstrøm?
Gennemsnitligt kan du forvente at få omkring 80 øre for hver kWh, du sælger. Afhængende af om du anlæg har et batteri, vil du typisk sælge 15-50% af din samlede elproduktion.

Hvis du forventer at dit solcelleanlæg vil producerer 5000 kWh om året, og du forbruger 75% af produktionen til at forsyne dit eget hjem, vil du have 25% til overs, som du kan sælge videre.

Det vil give en årlig tilbagebetaling på 1000 kroner, hvilket vil sige at du efter 30 år har tjent 30.000 kroner.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down