Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Sådan holder du dine solceller rene og effektive

Rengøring af solceller.
Solcelleanlæg er en fantastisk måde at udnytte solenergien på og bidrage til en bæredygtig fremtid. Men for at sikre, at dine solpaneler fungerer optimalt og producerer mest mulig energi, er det vigtigt at holde dem rene og fri for snavs. Her er nogle tips til, hvordan du kan rengøre dine solcelleanlæg og opretholde deres ydeevne.

 1. Vælg det rette tidspunkt
  - Når du planlægger at rengøre dine solcelleanlæg, skal du vælge en dag med overskyet vejr eller et tidspunkt på dagen, hvor solen ikke skinner direkte på panelerne. Rengøring i direkte sollys kan forårsage varme og spænding, hvilket kan skade dine solcelleglas.
 2. Brug rent vand
  - Det er tilstrækkeligt at bruge rent vand til at rengøre dine solcelleanlæg. Undgå brugen af rengøringsmidler, medmindre de specifikt er designet til solcellepaneler. Brug af ukorrekte rengøringsmidler kan potentielt annullere garantien på dine solcelleanlæg. Hold dig derfor altid til rent vand for at være på den sikre side.
 3. Blød svamp og teleskopstang
  - Til rengøring af dine solceller kan du bruge en blød svamp og en teleskopstang. Brug svampen til at tørre glassene på dine paneler forsigtigt af. Vær opmærksom på ikke at bruge skarpe genstande, som f.eks. en glasskraber eller ståluld, da de kan beskadige solcelleglassene.
 4. Undgå at gå på panelerne
  - Det er vigtigt at huske, at du aldrig må gå direkte på dine solcellepaneler, da det kan beskadige dem. Hvis det er svært at komme til panelerne, kan du bruge en forlængelsesstang eller søge professionel hjælp til rengøringen.
 5. Regnvand som en mulighed
  - Hvis du har adgang til en regnvandstønde, kan du bruge regnvand til at rengøre dine solcellepaneler. Regnvand er en miljøvenlig løsning og indeholder ikke kalkaflejringer, som kan reducere effektiviteten af dine solcellepaneler. Det sparer dig også mange penge ved at undgå køb at blødgjort vand.

Rengøring af dine solcellepaneler er vigtig for at opretholde deres ydeevne og maksimere energiproduktionen. Selvom regnvejr kan bidrage til at holde dine paneler rene, anbefales det stadig at rengøre dem regelmæssigt for at fjerne støv, pollen og andre stoffer.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down