Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Jylland - Førende inden for solenergi

Jylland tager føringen som solcelleambassadør.
Med imponerende store anlæg og stadig flere husholdninger, der omfavner solenergi, er Jylland i front, når det kommer til den grønne omstilling

Flest solceller og stor kapacitet i Jylland:
Ifølge en rapport fra Dst.dk er det i Jylland, at vi ser den største forekomst af solceller som energikilde. Med både store industrielle anlæg og en stigende mængde små anlæg på private boliger, har Jylland taget teten i den grønne omstilling. I 2022 udgjorde solcellerne hele 6% af Danmarks samlede elproduktion.

Aabenraa kommune - Kraftcenteret for solenergi:
Blandt Jyllands førende solforbrugere skiller Aabenraa kommune sig ud med imponerende store anlæg, der samlet har en maksimal kapacitet på omkring 300 MW elektricitet. Forestil dig, at disse anlæg kan generere op til 300 MW strøm i timen, når solen skinner. Til sammenligning bruger Danmark ca. 5.000 MW i timen på en gennemsnitlig hverdag. Vejle, Holstebro, Faxe og Lolland er også med i førerfeltet med store anlæg, der kan producere over 100 MW i timen fra solceller. Disse anlæg fylder landskabet og udgør omkring en kvadratkilometer per 100 MW anlæg.

Flere små anlæg på private husholdninger:
Det er ikke kun de store anlæg, der præger solcellelandskabet i Jylland. Rapporten viser, at flest små anlæg, der producerer op til 10 kW i timen, findes på private husholdningers tage. Med ca. 113.000 små anlæg i hele Danmark er Jylland det primære område med solceller på boligerne. Aarhus Kommune topper listen med flest små anlæg, efterfulgt af andre jyske kommuner. Det er først på 16. pladsen, at vi forlader Jylland og når til Næstved.

Solceller - Populære i Jylland:
Selv når vi ser på andelen af solcelleanlæg pr. bolig, er Jylland stadig i førertrøjen. Kommuner som Hedensted, Skive og Rebild topper listen med en andel på henholdsvis 9%, 8% og 8%. Desværre er der relativt få solceller i Frederiksberg kommune, hvor kun 0,06% af boligerne har solcelleanlæg. Dette skyldes sandsynligvis det høje antal etagebyggerier i området.

Solceller og vindmøller -
Selvom solcellerne vokser i kapacitet, producerer vindmøller stadig mere strøm end solceller i Danmark. I 2022 stod solcellerne for 6% af den samlede elproduktion, mens vindmøllerne stod for 56%. Dog kan solceller og vindmøller være en perfekt kombination. Solcellerne kan levere strøm, når vindmøllerne ikke kan, og vice versa. Denne kombination af vedvarende energikilder er afgørende for at opnå vores bæredygtighedsmål.


Det er tydeligt, at Jylland er en frontløber i den grønne omstilling med flest solceller og store anlæg. Solceller giver os mulighed for at udnytte solens kraft og skabe bæredygtig energi til vores samfund. Som solentusiaster har vi en unik mulighed for at bidrage til den grønne omstilling og gøre en forskel i vores eget hjem.

Uanset om du bor i Jylland, på en ø eller et andet sted i Danmark, er det altid værd at overveje grøn energi. Vores fremtid afhænger af bæredygtige valg, og solceller er en vigtig del af løsningen. Lad os følge Jyllands eksempel og tage del i den grønne revolution.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down