B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hold dine solceller tørre

Sådan sikrer du lang levetid og pålidelighed.
I solindustrien er det et centralt mål at fremstille komponenter, der kan modstå års og endda årtiers udendørs installation i enhver klimatype, samtidig med at de opretholder mindst flertallet af deres oprindelige ydeevne.

Der er sket betydelige fremskridt takket være teknologiske forbedringer og konkurrence mellem producenter, hvilket har medført længere produkt- og ydeevnegarantier samt længere kontrakter for salg af elektricitet fra solprojekter. De fleste producenter tilbyder nu 25-års garantier, der garanterer mindst 80% af modulernes oprindelige ydeevne.

Men for solcelleanlæg, der sigter mod 2050 og fremadrettet, kræves der endnu længere levetid, især for anlæg placeret i barske klimazoner med ekstreme forhold som varme, kulde, fugtighed, støv osv. Dette betyder, at vi skal forstå, hvordan solcellemoduler tendens til at nedbrydes under disse forhold.

Videnskabsfolk ledet af Universitetet i Agder i Norge har besluttet at fokusere på nedbrydning forårsaget af fugtighed - da dette er en karakteristisk egenskab for klimaet i Grimstad, hvor universitetet er beliggende.

Gruppen tog moduler fra et nedlagt solcelleanlæg installeret i byen i år 2000 og brugte en række teknikker, både ikke-destruktive og destruktive, til at undersøge modulernes indre mekanismer og hvordan forskellige komponenter havde klaret sig over årene i marken.

Resultaterne er beskrevet i detaljer i artiklen "Fugtighedsinduceret nedbrydning i flersidet silicium fotovoltaiske moduler i marken," offentliggjort i tidsskriftet Solar Energy Materials and Solar Cells. Studiet viste, at fugtindtrængning havde forårsaget nedbrydning af indkapslingen, hvilket producerede eddikesyre og forskellige stoffer, der fremkalder korrosion og andre former for nedbrydning i siliciumcellerne. Fugt blev også fundet at spille en stor rolle i korrosion ved loddeterminaler, hvilket forårsagede korrosion af bly i stedet for det "ofrende" tin, der er inkluderet i loddet.

Videnskabsfolkene bag arbejdet anerkender, at materialer og fremstillingsprocesser til solcelleanlæg er blevet meget forbedret siden modulerne i denne undersøgelse blev produceret for mere end 20 år siden. Men selvom accelererede tests er nyttige, siger de, at det stadig er nødvendigt at studere moduler, der har været i brug i marken, og at mange af mekanismerne, der blev afsløret i denne undersøgelse, stadig er relevante for moduler, der ruller ud af produktionslinjerne i dag.

"Selvom solcellemodulmaterialer og teknologi har udviklet sig gennem årene, synes MID-mekanismer i solcellemoduler at følge en lignende trend," udtaler de i artiklen. "Derfor kan indsigt fra dette arbejde guide beslutningsprocessen både nu og i fremtiden, når det kommer til at forstå den pålidelige ydeevne og driftssikkerheden af solcelleanlæg."

Så hvordan kan du sikre, at dine solcelleanlæg holder sig tørre og fungerer optimalt i mange år fremover? Her er nogle vigtige tips:

  1. Vælg kvalitetsmoduler: Investér i solcellemoduler fra pålidelige producenter, der tilbyder langvarige garantier og beviser for deres holdbarhed og pålidelighed.
  2. Professionel installation: Lad din solcelleanlæg blive installeret af certificerede fagfolk med ekspertise inden for solenergiinstallation. Dette sikrer korrekt placering og beskyttelse af modulerne.
  3. Regelmæssig vedligeholdelse: Følg producentens anbefalinger for vedligeholdelse og rengøring af dine solcelleanlæg. Dette inkluderer regelmæssig inspektion for tegn på fugtighedsproblemer eller beskadigede komponenter.
  4. Overvågning af ydeevne: Hold øje med dine solcelleanlægs ydeevne ved hjælp af overvågningssystemer. Eventuelle uregelmæssigheder kan identificeres og løses tidligt for at undgå potentielle skader.
  5. Garantier og forsikring: Sørg for at have omfattende garantier og forsikringsdækning for dine solcelleanlæg. Dette giver dig ro i sindet og sikrer, at eventuelle problemer kan håndteres effektivt.

Ved at følge disse tips kan du holde dine solcelleanlæg tørre og sikre, at de fortsætter med at producere ren, grøn energi i mange år fremover. Invester i solenergi i dag og bidrag til en bæredygtig fremtid.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eler spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down