Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Afregning på din solenergi

Afregning af din solenergi: Forstå reglerne og få mest ud af dit solcelleanlæg.
Når du har fået godkendt pristillæg fra Energistyrelsen, vil du begynde at modtage udbetaling for den overskudsproduktion, dit solcelleanlæg genererer. Men hvordan fungerer afregningen egentlig? Lad os dykke ned i reglerne og give dig en bedre forståelse af processen.

Din strømproduktion og forbrug bliver registreret af din netvirksomhed, som indberetter informationen i DataHub-systemet. Energistyrelsen modtager disse oplysninger senest den 5. hverdag i måneden. Derefter udarbejder Energistyrelsen et afregningsbilag baseret på disse data, og den 25. i måneden (eller førstkommende hverdag herefter) udbetaler de pristillægget for din overskudsproduktion.

Udbetalingen sker normalt til den Nemkonto, der er knyttet til det CPR/CVR-nummer, der er blevet godkendt til pristillæg. Det er vigtigt at bemærke, at Energistyrelsen kun udbetaler pristillæg, hvis der har været en faktisk overskudsproduktion.

Det er også vigtigt at forstå, hvordan spotprisen påvirker udbetalingen. Spotprisen er den aktuelle markedspris for elektricitet, som reguleres time for time på den nordiske elbørs, Nord Pool. Hvis spotprisen er høj, vil udbetalingen fra Energistyrelsen være tilsvarende lavere. Hvis spotprisen overstiger det beløb, du kan få udbetalt i pristillæg, vil Energistyrelsen modregne det overskydende beløb i en efterfølgende udbetaling.

Manglende afregning af overskudsproduktion

Mangler du hele din afregning eller dele af den, kan du undersøge følgende:

  • Tjek datoerne for opgørelsen
  • Tjek udbetalingsdatoerne
  • Tjek status på Energistyrelsens hjemmeside om uregelmæssigheder i afregning

Husk, at udbetalingen normalt sker den 25. i hver måned eller førstkommende bankdag herefter. Afhængigt af bankens behandlingstider kan der gå 1-2 bankdage, før pengene vises på din konto.

Vi ønsker at sikre, at du får den korrekte afregning for din overskudsproduktion. Hvis du har spørgsmål eller oplever problemer, er du altid velkommen til at kontakte os for assistance.
Du kan også bruge Eloverblik.dk, hvor du kan logge ind og få adgang til dine stam- og måledata. Dette giver dig et samlet overblik over din elproduktion og -forbrug som kunde.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down