Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Aflæsning af din elmåler

Sådan holder du styr på dit elforbrug.
Vi ved, at aflæsning af din elmåler måske ikke står øverst på din prioriteringsliste. Men det er faktisk en vigtig opgave, der kan have stor indflydelse på både din elregning og din pengepung.

Hvad er en elmåler, og hvordan virker den?
En elmåler er en enhed, der måler dit elforbrug i kilowatt-timer (kWh). Det er afgørende for at kunne kontrollere og undgå overraskelser på din elregning. Elmåleren registrerer den effekt, din husstand anvender, enten via et mekanisk tælleværk eller en elektronisk elmåler.

Der findes to typer af elmålere: manuelle og elektroniske. De fleste danskere har i dag en elektronisk elmåler, der gør det nemt at følge og monitorere forbruget.

Hvornår skal du aflæse din elmåler?
Aflæsning af elmåler afhænger af, om du har en manuel eller elektronisk elmåler. Hvis du har en manuel elmåler, vil du modtage et aflæsningskort fra dit lokale netselskab (ejer af elmåleren) til aflæsning typisk i slutningen eller starten af året. For elektroniske elmålere sker aflæsningen automatisk, og du kan følge dit forbrug løbende.

Hvordan aflæser du din elmåler?
Afhængigt af hvilken type elmåler du har, er aflæsningen forskellig. Manuel aflæsning kræver, at du noterer tallene og indberetter dem til netselskabet. Elektroniske elmålere aflæses automatisk, og du kan følge dit forbrug online gennem selvbetjeningsløsninger eller apps.

Hvorfor er korrekt aflæsning vigtig?
Korrekt aflæsning af din elmåler er afgørende for en nøjagtig afregning af dit forbrug. Det sikrer, at du hverken betaler for meget eller for lidt for din el. Regelmæssig aflæsning giver dig kontrol over dit forbrug og hjælper med at undgå overraskelser på elregningen.

Fordele ved elektroniske elmålere.
Elektroniske elmålere har mange fordele. De fjerner bekymringer om manuel aflæsning og giver mulighed for automatisk aflæsning og indberetning. Du kan følge dit forbrug i realtid, få detaljeret indsigt og reagere øjeblikkeligt på ændringer. Det er en moderne og bekvem løsning for elkunder. Ved flytning eller fraflytning er det vigtigt at aflæse din elmåler korrekt for at undgå unøjagtige opkrævninger. Hvis du har en manuel elmåler, skal du aflæse og indberette tallet på flyttedagen. Ved elektroniske elmålere sker aflæsningen automatisk, og du skal melde flytning til dit elselskab.

Hvis du er i tvivl om, hvilken type elmåler du har, eller hvordan du skal aflæse den, kan du kontakte dit elselskab for vejledning. De vil hjælpe dig med at forstå din elmåler og sikre korrekt aflæsning.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down