Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Ny testmark for solarteknologier forener laboratorie- og feltdækning

Ny Testmark for Solarteknologier Forener Laboratorie- og Feltdækning.
I bestræbelserne på at skubbe grænserne for solarteknologiens ydeevne, står forskere ved Fraunhofer Instituttet for Solenergi Systems ISE i spidsen med en banebrydende tilgang. En ny tre hektar stor testmark i nærheden af Freiburg, Tyskland, kombinerer omhyggelige laboratorietest med langsigtede feltmålinger for at opnå en endnu dybere forståelse af solcelleteknologiens potentiale.

Traditionelt set udføres omfattende tests af fotovoltaiske (PV) moduler, integrerede PV-systemer, solvarmekollektorer, invertere og andre solarteknologier primært i en indendørs laboratorieindstilling. Disse tests følges op af langvarige målinger under virkelige vejrforhold, der strækker sig over flere år. Nu ønsker forskere ved Fraunhofer ISE at kombinere resultaterne fra begge tilgange ved hjælp af det nybyggede, tre hektar store testområde i nærheden af Freiburg. Dette gør det især muligt at evaluere PV-moduler hurtigere og mere præcist ved at sammenligne og kombinere laboratoriemålinger med målinger fra det åbne felt.

Fraunhofer ISE's nye Outdoor Performance Testmark i Merdingen repræsenterer et skridt fremad i solarteknologiforskning. "Testområdet giver os den nødvendige plads til at udføre udendørs tests på en bred vifte af solarteknologier ved hjælp af topmoderne måleudstyr," udtaler Prof. Dr. Andreas Bett, institutleder ved Fraunhofer ISE. "Resultaterne fra disse tests vil give os vigtig viden til at forbedre modulernes ydeevne og pålidelighed." Det nye testområde supplerer Fraunhofer ISE's eksisterende testområder på Gran Canaria og i Negev-ørkenen i Israel, der muliggør test af prototyper og innovative produkter under forskellige klimatiske forhold med ekstreme temperaturudsving eller udsættelse for saltluft.

En særlig bemærkelsesværdig fordel ved det nye testområde er evnen til at sammenligne resultater fra PV-moduler udsat for forskellige klimaforhold. "Vi kan nu sammenligne resultater fra PV-moduler udsat for maritimt, tørt og vores tempererede centraleuropæiske klima med målinger fra vores akkrediterede indendørs PV Module og Solar Thermal TestLabs," siger Dr. Christian Reise, projektleder for testområdet i Merdingen. Ved at kombinere simuleringer baseret på solindstrålingsdata kan PV-moduler karakteriseres langt hurtigere end tidligere, når kun én års udendørsmålinger blev anvendt.

MiMoRisk.
I det igangværende "MiMoRisk"-projekt, ledet af Fraunhofer ISE, udvikles der procedurer til at minimere modulerelaterede udbytterisici i fremtidige PV-kraftværker samt til tidlig identifikation af teknologiske og designmæssige degraderingsrisici. Projektet finansieres af det tyske forbundsministerium for økonomi og klimabeskyttelse BMWK. "Analyserne fra vores fælles forskningsprojekt hjælper solindustrien, især modulproducenter og projektplanlæggere af store jordmonterede systemer. De vil også give værdifulde indsigter for forsikringsselskaberne om risikovurdering," udtaler Simone Steinbach, medlem af Munich RE's Green Tech Solutions-team, som deltog i en tilknyttet workshop dagen før den store åbningsceremoni.

En del af Outdoor Performance Testmark er dedikeret til studiet af integrerede PV-teknologier. I øjeblikket opføres der forskellige typer PV-støjbarrierer på stedet som en del af PVwins-projektet for at teste deres elektricitetsudbytte og støjbeskyttelsespræstation. Dette testområde vil også være tilgængeligt for måling og sammenligning af forskellige fotovoltaiske støjbarrierekoncepter, selv efter at dette projekt er afsluttet. På denne måde kan planlagte projekter testes i småskala, inden den faktiske konstruktion påbegyndes i praksis.

På en anden del af testområdet vil opførelsen af forskellige højdejusterbare agrivoltaiske systemer snart være undervejs. I VAckerPower-projektet, finansieret af det tyske forbundsministerium for uddannelse og forskning BMBF, vil forskerne undersøge egnetheden af forhøjede agrivoltaiske systemer og ikke-forhøjede, vertikale agrivoltaiske systemer samt forskellige PV-moduler til dyrkning af afgrøder. Et forskerteam fra Fraunhofer ISE vil også sammenligne sporings-PV-moduler med statiske reference-PV-systemer i "DeepTrack"-projektet, finansieret af det baden-württembergske ministerium for økonomi, arbejde og turisme. I dette projekt vil teamet bruge AI-metoder til at optimere PV-systemets sporingsvinkel med henblik på eludbytte, plantevækst og systembeskyttelse.

Den nye Outdoor Performance Testmark i Merdingen repræsenterer en afgørende milepæl i solarteknologiforskningen. Ved at kombinere laboratoriemålinger med realistiske feltmålinger giver dette testområde mulighed for hurtigere udvikling, karakterisering og optimering af solcelleteknologier. Fraunhofer ISE's banebrydende indsats har potentiale til at forme fremtiden for solenergi ved at levere værdifulde indsigter og data til industrien, skabe mere effektive og pålidelige solcelleløsninger og fremme bæredygtig energiproduktion på globalt plan.


Kilder: Artikelinspiration fra Fraunhofer ISE

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down