Prøv vores solcelleberegner

Effektiv Masseproduktion af Brændselsceller: Fremtidens Energi i Fokus

Effektiv Masseproduktion af Brændselsceller
Brændselsceller har længe været en nøgleaktør i den bæredygtige energifremtid, og forskere fra Fraunhofer Institut for Solenergisystemer ISE arbejder ihærdigt på at optimere den store skala produktion af protonudvekslingsmembran-brændselsceller (PEMFC) - en teknologi, der kan være en afgørende brik i vores grønne omstilling. I deres innovative projekt "TiKaBe" eksperimenterer de med katalysatorfarver til brug i forskellige industrielle belægningsprocesser. Ydermere, i forskningsprojektet "BI-FIT", er fokus på at forkorte og forenkle indkøringen af brændselsceller.

Innovative farver for effektiv belægning
Projektet "TiKaBe" sigter mod at udvikle banebrydende katalysatorfarver, der kan bruges i forskellige industrielle belægningsprocesser. Dette er et skridt mod at skabe langtidsholdbare membran-elektrode-enheder med lavt indhold af ædle metaller - en væsentlig faktor for fremtidens brændselsceller. Udviklingen af ​​den homogene og kontinuerlige belægningsteknik kaldet slot-die coating er i centrum for projektet, men også trykte teknologier som inkjet og screentryk undersøges for deres potentiale til at reducere spild og materialeomkostninger.

Optimeret indkøring af brændselscelle-stabler
Projektet "BI-FIT" fokuserer på at kortlægge og optimere indkøringen af brændselscelle-stabler. Indkøringsprocessen, hvor en nyproduceret brændselscellestabel får opbygget sin nominelle kraft og en homogen spænding, er normalt en tidskrævende proces. Forskerne fra Fraunhofer ISE arbejder på at forstå de afgørende mekanismer i indkøringen og søger at forkorte denne proces til maksimalt 60 minutter, hvilket potentielt kan reducere produktionsomkostninger betragteligt. Dette skridt er også vigtigt for udviklingen af mere effektive solcellekomponenter. Denne teknologiske indsats kan have positive ringvirkninger for solenergiens fremtidige effektivitet og holdbarhed.

Vejen mod en grønnere fremtid
Projekterne "TiKaBe" og "BI-FIT" er en del af en overordnet bestræbelse på at forme fremtidens energilandskab. Som en vigtig aktør inden for vedvarende energiløsninger er KlimaEnergi på forkant med den teknologiske udvikling og bestræber sig på at integrere bæredygtige innovationer i vores tilbud.

Disse projekter modtager støtte fra Det Tyske Forbundsministerium for Digitalisering og Transport inden for rammerne af National Innovation Program Hydrogen and Fuel Cell Technology (NIP). Støtteprogrammet koordineres af National Organization for Hydrogen and Fuel Cell Research (NOW GmbH) og implementeres af Project Management Jülich (PtJ).

Vi ser frem til at følge udviklingen og udforske de muligheder, som disse teknologiske fremskridt bringer til vores fælles mål om en mere bæredygtig fremtid.


[Reference: Inspireret af Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE]


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down