Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Vedligeholdelsesomkostninger for solcelleanlæg

Hvad koster det?
Et solcelleanlæg er en investering, der tilbyder en lang række fordele for både private husstande og virksomheder. Det producerer bæredygtig, vedvarende energi og kan over tid hjælpe med at reducere elregningen og muligvis øge ejendommens værdi. Men ud over at overveje installationsomkostningerne er det også vigtigt at tænke på vedligeholdelse. Selvom solcelleanlæg er designet til at være relativt vedligeholdelsesfrie, er der alligevel nogle ting, man skal gøre for at sikre, at de fungerer med maksimal effektivitet. I bloggen her vil vi se nærmere på de gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger for et solcelleanlæg. Dette inkluderer rengøring, udskiftning af komponenter og årlig service udført af specialister i solcelleanlæg.

For det første kan du overveje at indgå en årlig serviceaftale med et specialiseret solcelle-selskab. Det er en god måde at holde dit solcelleanlæg i god stand og opdage og løse eventuelle problemer, før de bliver alvorlige. Det kan også give dig ro i sindet og forsikre dig om, at alt er i orden oppe på taget.

For at holde dit solcelleanlæg i maksimal effektivitet er det en god idé at få panelerne rengjort regelmæssigt. Over tid kan snavs, støv, affald, fugleklatter og andet snavs bygge sig op og påvirke solcellepanelernes ydeevne. Ideelt set bør du få dit solcelleanlæg rengjort hver sjette måned.

Generelt er der ikke meget bekymring over den 25-årige levetid for solcelleanlæg. I de fleste tilfælde vil solcelleanlægget næppe stoppe med at fungere af sig selv. Solcelleteknologien er blevet stadig mere pålidelig og robust, hvilket betyder, at moderne solcellepaneler er designet til at holde i mange årtier med minimalt behov for reparationer eller udskiftninger.

Men selvom solcelleanlægget sandsynligvis vil fungere problemfrit i mindst 25 år, er der stadig meget, du kan gøre for at optimere strømudbyttet og forlænge levetiden. Regelmæssig vedligeholdelse, som rengøring af solcellepanelerne, kan fjerne snavs og forbedre ydeevnen. Hvis der opdages eventuelle problemer under den årlige service, bør de adresseres hurtigt for at undgå større skader.

Derudover er det vigtigt at overvåge solcelleanlægget regelmæssigt for at sikre, at det fungerer korrekt. Nogle solcelleanlæg er udstyret med overvågningssystemer, der giver dig mulighed for at holde øje med energiproduktionen og opdage eventuelle unormale ændringer. Hvis du bemærker et fald i energiproduktionen eller andre problemer, bør du kontakte en specialist i solcelleanlæg for at få problemet løst.


Kan jeg selv vedligeholde mine solcelleanlæg?
Det anbefales ikke at forsøge at vedligeholde solcelleanlægget selv. Ikke kun kan det være farligt, da du vil arbejde i højder, men du risikerer også at beskadige anlægget og/eller ugyldiggøre garantien. Du kan rense solcelleanlægget i overensstemmelse med producentens instruktioner, men kun hvis de er på jordeniveau, og du er sikker på, hvordan du skal gøre det. Når det kommer til rengøring og anden vedligeholdelse af anlæg på taget, er det altid bedst at overlade det til professionelle.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down