Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Europas Grønne Genopbygning: €30 Milliarder til PV

Europas grønne genopbygning: €30 Milliarder til PV
Europa står over for en grøn transformation, der kræver store investeringer i vedvarende energi og bæredygtige teknologier. Ifølge Agora Energiewende, en tysk tænketank, er der behov for hele €30 milliarder (svarende til omkring 225 milliarder danske kroner) inden 2027 for at genopbygge solcelleindustrien i Europa. Dette beløb stiger yderligere til imponerende €94,5 milliarder fra 2028 til 2034 for at genoplive den europæiske solarsektor. Men hvorfor er disse investeringer så vigtige, og hvad betyder det for Europas grønne fremtid?

Grøn genopbygning og sikkerhed i forsyningen
I en verden, hvor vedvarende energi spiller en stadig større rolle, er forsyningssikkerhed af afgørende betydning. Agora Energiewende påpeger, at Europa er afhængig af import af ren teknologi som solcellepaneler og batterier. De seneste begivenheder har tydeliggjort, at det ville være naivt at tage forsyningsikkerheden af kritiske råmaterialer, forarbejdede materialer, komponenter eller produkter baseret på ren teknologi for givet.

Europas overgang til klimaneutralitet kræver en hastig stigning i solenergi, landvind, havvind, batterier, varmepumper og elektrolyseapparater. Dette er afgørende for at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer og bekæmpe klimaændringer.

Sikring af forsyning og bæredygtighed
Agora Energiewende foreslår en række foranstaltninger baseret på en analyse foretaget af Roland Berger for at fremme EU's produktion af ren teknologi. Dette inkluderer diversificering af forsyninger gennem indenlandsk udvinding og internationale strategiske partnerskaber, forbedring af materialers cirkularitet og øget produktion af ren teknologi i Europa.

Analysen anbefaler også minimumsproduktionskvoter for ren teknologi i EU som forsikring mod risici i forsyningskæden. Dette vil bidrage til at øge Europas modstandsdygtighed og selvstændighed inden for dette vitale område.

Finansiering og investeringsbehov
For at nå disse mål estimeres det, at der kræves offentlige finansieringsmidler i størrelsesordenen €10 milliarder til €30 milliarder indtil 2027 og yderligere €32,9 milliarder til €94,5 milliarder fra 2028 til 2034. Disse midler er afgørende for at støtte udviklingen af den rene teknologiindustri i Europa.

Samtidig opfordrer Agora Energiewende EU-landene til at tiltrække store leverandører af ren teknologi til at etablere produktion i Europa. Dette vil bidrage til at reducere Europas afhængighed af import og fremme en stærk og konkurrencedygtig ren teknologiindustri.

Vejen frem: en grøn og bæredygtig fremtid
Europa er på vej mod en grønnere og mere bæredygtig fremtid, men det kræver betydelige investeringer og politisk engagement. Sikring af forsyningssikkerhed og bæredygtig produktion af ren teknologi er nøgleelementer i denne transformation.

Vi vil fortsat følge udviklingen og opdateringerne inden for vedvarende energi og bæredygtig teknologi her på vores blog. Europas grønne genopbygning er i gang, og vi er her for at støtte den.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down