Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
En ny måde at producere solcellesilicium på?

Den svenske startup Green14.
En svensk startup har netop introducerede en ny teknologi, der potentielt kan ændre måden, vi producerer solcellesilicium på. Green14, som virksomheden hedder, har sammen med Sveriges Kungliga Tekniska Högskola (KTH) udviklet en metode til fremstilling af solcelleklasse silicium ved hjælp af hydrogenplasma. Det er ikke blot et teknologisk gennembrud, det er en afgørende milepæl på vejen mod en grønnere og mere bæredygtig solcelleproduktion.

Traditionelt set har produktionen af solcellesilicium krævet anvendelse af materialer som kul og klor, der ikke alene er skadelige for miljøet, men også ressourcekrævende. Det har længe været en udfordring i solcelleindustrien, da den forsøger at levere ren og bæredygtig energi til verden. Med Green14's nyskabende tilgang kan det i fremtiden meget muligt ændrer sig.

Den centrale idé bag Green14's teknologi er brugen af hydrogenplasma som et kvartsreduktionsmiddel. Det betyder, at hydrogenplasmaen hjælper med at fjerne ilt fra siliciumdioxid, der er hovedkomponenten i solcellesilicium. Resultatet er en forbedret metode til at skabe solcellesilicium af høj kvalitet uden behov for de skadelige materialer, der tidligere blev anvendt.

Hvordan fungerer processen?
Det hele starter med en plasma sprayproces, der kræver en outputeffekt på 85 kW. Det vil simulerer produktionen af bulk silicium fra kvarts i nærværelse af hydrogenplasma som både et reduktionsmiddel og en forædlingsmekanisme. Under denne proces opsamles silicium på plader i plasmaskyerne.

Resultaterne taler allerede nu for sig selv. Green14's teknologi har vist sig at kunne levere solcellesilicium med renhedsgrader på 5N til 6N, hvilket svarer til 99,999% til 99,9999% renhed. Resultaterne er blevet valideret af det norske forskningsinstitut SINTEF og den tjekkiske plasmateknologileverandør PlasmaSolve.

Green 14 har planer om at opføre et 25.000 tons produktionsanlæg i det nordlige Sverige, hvilket svarer til en årlig waferkapacitet på hele 10 GW. Det er et ambitiøst skridt, der sigter mod at gøre den nye og banebrydende teknologi tilgængelig på industrielt niveau.

Det er ikke kun nytænkende teknologi, der driver Green14 fremad. Virksomheden har også opnået en hensigtserklæring (LOI) fra centrale kunder og arbejder på at udvide samarbejdet yderligere. Det er en indikation på, at industrien er klar til at omfavne denne bæredygtige teknologi og tage skridtet mod en grønnere fremtid.

Men hvad betyder alt dette for dig, den almindelige solenergikunde?
Fremskridtet betyder, at du kan se frem til endnu mere effektive og bæredygtige solpaneler i fremtiden. De nye teknologiske fremskridt vil bidrage til at gøre solenergi mere tilgængelig og overkommelig for alle, samtidig med at de hjælper med at reducere vores miljøpåvirkning.

Så næste gang du ser solceller på et tag eller solpaneler i en solpark, kan du tænke på den spændende forskning og udvikling, der foregår bag kulisserne for at gøre solenergi endnu bedre og mere bæredygtig.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down