Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Kan du udvide dit solcelleanlæg?

Kan du tilføje solpaneler til et eksisterende system?
Selv med et korrekt dimensioneret solenergisystem, der er designet til at producere al den strøm, dit hjem har brug for, kan energibehov ændre sig over tid, og du kan finde dig selv i at spørge, "Hvad sker der, hvis jeg har brug for at udvide mit solcelleanlæg senere?". At tilføje flere solpaneler til et eksisterende system kan absolut lade sig gøre, men lad os først forklare nogle ting, der skal overvejes for at sikre, at du får mest mulig værdi og den bedste oplevelse.

Dimensionering forud
Hos KlimaEnergi værdsætter vi gennemsigtighed, diskussion af muligheder og levering af den rette løsning, der passer til vores kunders behov. Da der er faste omkostninger (f.eks. tilladelser, projektledelse, transport) forbundet med solinstallationer - uanset om det er til 1 solpanel eller 10 - vil det give den bedste værdi at gennemgå installationsprocessen én gang og tage højde for så mange forudsigelige faktorer som muligt.

I vores indledende konsultation spørger vi ind til dine nuværende energibehov og taler om, hvad der fremgår af din elregning. Vi drøfter også eventuelle forbedringer, som du måtte planlægge omkring hjemmet, der kan ændre dit energiforbrug, såsom en elbil, spabad eller opvarmning/køling. Dit solenergisystem er normalt dimensioneret til at dække 100% af dine nettoudgifter til elektricitet, og vi kan normalt endda tilføje et ekstra panel eller to for at give lidt spillerum. Hver forsyningsvirksomhed har forskellige regler for, hvordan de håndterer og belønner din overskudsenergi (ofte omtalt som "nettoafregning"), men målet er at levere tilstrækkeligt med solpaneler til at dække dit energibehov uden at sælge dig mere udstyr, end du nogensinde vil bruge, og sikre, at du får de største incitamenter for dit system. Fordi mange forsyningsvirksomheder har forskellige solincitamenter baseret på systemets størrelse, kan oversizing af et system for meget også medføre, at du mister nogle af fordelene ved nettoafregning. Det er en fin balance og en af ​​grundene til, at det er vigtigt at arbejde sammen med et dygtigt solselskab for at få tingene rigtigt.

Lad os sige, at du investerer i et solenergisystem og planlægger at købe et par elbiler i fremtiden, i det tilfælde kan det give mere mening at overdimensionere dit solenergisystem i starten og begynde at optjene nogle af de overskydende energikreditter, der kan bruges senere, samtidig med at du undgår omkostningerne ved dobbelt så mange tilladelser, nettilslutningsansøgninger, projektstyring osv. Pointen er, hvis du er sikker på, at dit elforbrug vil stige, er det ofte den bedre løsning at gå med et større system fra starten.

Selvfølgelig forstår vi, at livet ændrer sig, og der kan ske uforudsete ændringer i hjemmet. Hvis du opdager, at du bruger mere energi, end dit solsystem kan producere, har du nogle muligheder.

Overvejelser ved udvidelse af et solcelleanlæg
Dit solsystem kan kun udvides så meget, som den eksisterende inverterkapacitet tillader. Din solrådgiver kan hjælpe dig med at vurdere, om din eksisterende inverter har kapacitet til at håndtere den ekstra effekt, der genereres af det udvidede solenergisystem. Hvis udvidelsen overstiger den nuværende inverters kapacitet, skal du muligvis opgradere til en større inverter eller overveje at tilføje en ekstra inverter for at imødekomme den øgede effektproduktion. De fleste invertere er designet til at håndtere et bestemt antal paneler, der er tilsluttet i serie; Overskridelse af det anbefalede antal kan resultere i nedsat effektivitet eller systempræstation. Mikroinvertere gør tingene lidt lettere, da de er installeret på hvert enkelt panel og tillader uafhængig strømkonvertering. At udvide et system med mikroinvertere er forholdsvis ligetil, da du kan tilføje yderligere mikroinvertere til de nye paneler, som vil fungere uafhængigt og sikre optimal energiindsamling pr. modul.

Så længe der er tilstrækkeligt plads til at tilføje flere solpaneler, er en udvidelse normalt gennemførlig. Fordi dette ændrer kapaciteten til energiproduktion på nettet, kræver det at gå gennem den samme godkendelses- og forsyningsgodkendelsesproces som dit originale system. Fordelen er, at du igen vil være et netto-nul-hjem, der ikke er underlagt stigninger i forsyningspriserne, og fortsætter med at bruge så meget vedvarende energi som muligt.

Alternativer til at tilføje flere solpaneler
Der er andre enkle ændringer, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit eksisterende solenergisystem og øge din strømproduktion uden at skulle udvide, såsom beskæring af et træ, der kan skygge eller tilføje strømoptimeringsmoduler til en inverter, der ikke har dem.

Hvis dit solenergisystem ikke længere dækker 100% af dine energibehov, men du ikke ønsker at tilføje flere paneler, nyder du stadig godt af betydelige besparelser på forsyningsregninger fra den energi, du producerer.

Hvis du overvejer at udvide dit solenergisystem, eller hvis du vil diskutere alternativer til at optimere din energiproduktion, er du velkommen til at kontakte os. Vi er her for at hjælpe med at finde den bedste løsning til dine behov og mål.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down