Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Norge investerer millioner i fremme af miljøvenlig skibsfart

Norge investerer millioner
Flere projekter er for nylig blevet fremmet i Norge med det formål at reducere emissioner til søs. Skibsfart har et stort potentiale, når det kommer til at decarbonisere transport. Norges økonomiske udviklingsagentur, Enova, finansierer i alt 709 millioner kroner (ca. 62,8 millioner euro) til en række projekter inden for decarbonisering af skibsfart, herunder to projekter med ren batterielektrisk skibsfart. ASKO Maritime undersøger muligheden for at installere et helt elektrisk fremdriftssystem med en batterikapacitet på 25 MWh i to identiske containerskibe, der skal sejle på en nyligt etableret nul-emissions sørute fra Bodø til Tromsø og oplades med 6 MW under en mellemlanding via Megawatt Charging System (MCS).

Moen Marin planlægger en hurtig passagerbåd med en skrogløsning baseret på luftpudesystemet og et e-drivsystem fra Pascal Technologies. Skroget på passagerbåden skal hjælpe med at reducere energiforbruget med 30 til 50 procent. Og hvis forbruget falder, øges rækkevidden for e-båden - eller batteriet kan være mindre og mere omkostningseffektivt for samme rækkevidde.

Sammenfattende kan vi se, at Norge gør betydelige fremskridt med at reducere emissioner inden for skibsfart og søtransport. Disse initiativer er et vigtigt skridt i retning af en mere bæredygtig fremtid for den maritime sektor.

I forlængelse af dette fokus på grøn energi og bæredygtighed er det også vigtigt at nævne, at solenergi spiller en væsentlig rolle i den bredere indsats for at bekæmpe klimaændringer og reducere miljøpåvirkningen. Solenergi er en ren, vedvarende og uudtømmelig kilde til elektricitet, der kan bruges i forskellige sektorer, herunder transport.

Mens artiklen ikke direkte diskuterer solenergi, er det værd at bemærke, at en integreret tilgang, der kombinerer elektrificering af skibsfart med brugen af solenergi, kan bidrage til at skabe mere bæredygtige og miljøvenlige transportløsninger. Fremtidige innovationer og samarbejder mellem forskellige grønne teknologier vil sandsynligvis spille en afgørende rolle i at opnå vores mål om en renere og mere bæredygtig planet.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down