Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
EU-Rådet fastsætter position om Markedsdesign

EU-Rådet fastsætter position.
For et par dage siden nåede EU's energiministre til enighed om EU-Rådets forhandlingsposition om elektricitetsmarkedets design. Denne position vil danne grundlag for forhandlinger med de øvrige EU-medlovgivere. Arthur Daemers, som er politisk rådgiver hos solarbloggen SolarPower Europe har udtalt følgende (Tekst oversat fra engelsk):

"Ministrene tog et stort skridt for et par dage siden; denne aftale bringer os meget tættere på en endelig tekst. En hurtig afslutning af denne sag er afgørende for at give investorer i nye vedvarende energikilder den retssikkerhed, de har brug for, og for at opfylde vores klima- og energimål."

"Der er plads til forbedringer i denne aftale, når den går gennem forhandlingerne. Teksten forlænger status quo vedrørende markedslofter, hvilket efterlader plads til en broget national mosaik af foranstaltninger - Bulgarien og Grækenland forlængede lige deres loft. Dette er nedslående for investeringer på et tidspunkt, hvor vi har mest brug for dem. Medlovgiverne må præcisere, at nødforanstaltninger skal forblive for nødsituationer."

"Vi er også bekymrede over Rådets position om kapacitetsvederlæggelsesmekanismer, der giver kul- og kulfyrede kraftværker en carte blanche. Vi håber, den endelige tekst vil give bedre signaler til rene fleksibilitetsmuligheder, som skal følge med den vedvarende elektrificering."

"På den positive side giver Rådets kompromis om kontrakter med forskel håb med henblik på trilogerne. Ministrene har anerkendt, at vedvarende energi nu skal kunne se fremad i stedet for at bekymre sig om overlevelsen af eksisterende projekter. Ifølge denne formulering vil projektopbyggere ikke blive tvunget til at anvende en kontrakt med forskel retroaktivt på en eksisterende anlæg. Den endelige tekst skal gøre det meget klart, at kontrakter med forskel skal forblive frivillige, konkurrencedygtige og kun gælde for nye investeringer."

(Læs det originale udsagn her)


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down