Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Er solcelleanlæg stadig effektive om vinteren?

Er solcelleanlæg stadig effektive om vinteren?
Der er en udbredt myte om, at solcelleanlæg kun er effektive om sommeren, men det er heldigvis ikke tilfældet. Dette gælder især, når elregninger er højst i løbet af året. Selv om der er en lille nedgang i ydelsen om vinteren, producerer solpaneler stadig en betydelig mængde strøm i de kolde måneder. Med et solenergianlæg kompenserer du stadig for en betydelig del af din elregning og får glæde af en pålidelig, bæredygtig energiløsning året rundt.

Lad os se nærmere på, hvor effektive solpaneler er i løbet af vinteren:

Temperaturens indvirkning på solpaneler
Solpaneler genererer elektricitet ved at omdanne sollys til brugbar energi gennem den såkaldte fotovoltaiske (PV) effekt. Med andre ord er de designet til at absorbere lysenergi, ikke varmeenergi, så den udvendige temperatur påvirker ikke solpanelernes ydeevne betydeligt.

Selvom den optimale temperatur for solpaneler generelt anses for at være omkring 25°C, er der tegn på, at solpaneler kan yde bedre på solrige dage ved køligere temperaturer.

Betydningen af sollys for solpaneler
Vinterdage er kortere, og færre solskinstimer betyder mindre samlet energiproduktion. Men selv på overskyede eller grå dage trænger sollyset stadig igennem atmosfæren og når jordens overflade, hvilket giver tilstrækkeligt lys til, at solpanelerne kan generere elektricitet.

Snefald og solpaneler
Godt nyt til dem i sneområder: sne gør ikke solpaneler ineffektive. Moderne solpanelers design og materialer forhindrer sne i at hænge fast på overfladen. Derudover er solpaneler normalt installeret med en hældning, der tillader, at sneen glider naturligt væk.

På dage med tungt snefald kan det være nødvendigt at fjerne sneen manuelt fra panelerne, men det er en relativt simpel opgave, der kan udføres med en blød kost.

Få mest muligt ud af dine solpaneler om vinteren:

  1. Regelmæssig rengøring - Tjek dine solpaneler efter især blæsende eller regnfuldt vejr og sørg for, at de holdes rene og fri for skidt for at maksimere lysabsorptionen.
  2. Optimal panelplacering - Sørg for, at dine solpaneler er installeret under den rigtige vinkel for maksimal sollys i vintermånederne. Vores professionelle installatører kan bestemme den bedste placering for enhver lokation i Danmark.
  3. Overvågning og beskæring - Beskær eventuelle trægrene, der kan kaste skygger på dine solpaneler, for at sikre, at du ikke går glip af sollys.
  4. Batterilager - Overvej at investere i et batterilagersystem. Solbatterier giver dig mulighed for at lagre overskydende energi genereret i løbet af dagen og bruge den om aftenen eller når sollys er begrænset.

Du kan læse mere om, hvordan du optimerer ydeevnen af dine solpaneler her.

Nedskær din vinterelregning med solenergi:

Om vinteren oplever mange mennesker en betydelig stigning i deres elregninger på grund af øget opvarmningsbehov. Ved at integrere solenergi i din energiblanding kan du mindske disse udsving ved at udnytte solens energi til at forsyne dit hjem og reducere afhængigheden af traditionel netbaseret elektricitet.

Så selv om vinteren måske bringer kortere dage og koldere temperaturer, er solpaneler stadig en levedygtig og miljøvenlig energiløsning. Du kan stole på, at dit solenergianlæg vil levere strøm og reducere dine elomkostninger året rundt.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down