Prøv vores solcelleberegner

Sne på dine solcellepaneler?

Fungerer solpaneler med sne på toppen?
Solpaneler er designet til at generere elektricitet fra solen, så det er naturligt at antage, at solpaneler kun fungerer i solrige områder.

Fungerer solpaneler om vinteren? Kort svar - ja, det gør de. Solpaneler omdanner sollys til elektricitet, og så længe der er sollys, der falder på panelerne, betyder det ikke noget, hvor varmt eller koldt det er. Forskellige vejrforhold påvirker, hvor meget elektricitet dine solpaneler producerer: Faktisk fungerer fotovoltaiske (PV) solpaneler mere effektivt i kulden. Når paneler overophedes, fungerer de ikke så godt.

Producenter vurderer deres solpaneler ud fra, hvor godt de fungerer baseret på deres maksimale temperatur, temperaturen ud over hvilken solpanelernes effektivitet begynder at falde. Når panelernes temperatur stiger over den maksimale temperatur, der normalt er omkring 25 grader Celsius, falder deres effektivitet med hensyn til at generere elektricitet.

Om vinteren er det mindre sandsynligt, at solpaneler nogensinde når deres maksimale temperatur, hvilket er grunden til, at de sandsynligvis fungerer med maksimal effektivitet i koldere vejr.

Vi vil dog sige, at denne øgede effektivitet opvejes af det faktum, at der er færre solskinstimer i vinter, hvilket resulterer i en energiproduktion om vinteren, der ikke er drastisk anderledes end om sommeren, så det tenderer til at balancere ud.

Kan der genereres energi med sne på solpaneler? Solpaneler kan ikke generere energi, hvis de er dækket af sne. Hvis dine paneler er dækket af et tykt lag sne, vil de ikke generere elektricitet. Men den gode nyhed er, at du kan løse dette problem ved enten at vente på, at tyngdekraften gør sit arbejde, og få sneen til at falde af, eller vente på, at sneen smelter. En anden mulighed er at fjerne sneen selv.

Solpaneler er normalt installeret med en vis hældning, hvilket gør det nemt for sneen at glide af. De mørke solpaneler tiltrækker varme, hvilket gør det lettere at smelte sneen. Solpaneler er designet til at tiltrække solens stråler og fastholde dem. Generelt set er solpaneler omkring 20 °C varmere end omgivelsestemperaturen. Så selv en smule sollys kan få solpanelerne til at begynde at varme op og dermed smelte den sne, der er på dem. Sne kan fungere som en måde at rense dine paneler på (gratis) Når sneen smelter, tager den skidt eller snavs med sig. Generelt set bør sne ikke dramatisk påvirke solpaneler eller deres funktion om vinteren. Husk dog, at hvis sneen ikke glider af eller smelter i løbet af nogle dage, vil dine paneler på det tidspunkt muligvis ikke generere elektricitet. Imidlertid vil sne og koldt vejr normalt ikke udgøre en stor hindring for din solcellesystems evne til at generere elektricitet. Overvej at få snevagter til solpaneler. Snevagter kan tilføjes til dit solcelleanlæg for at holde store mængder sne tilbage. Snevagter giver mening, hvis du bor et sted, der får flere fødder af tung sne hele vinteren.

Da solpaneler er glatte, i modsætning til almindeligt tagmateriale, giver de ikke meget friktion for sneen, der samler sig på dem. Uden snevagter kan sneen simpelthen løbe af panelet og falde ned på folk eller landskabet nedenfor.

Selve solpanelerne bør ikke lide nogen skade på grund af kraftig snefald. Alle solpaneler er bygget til at holde og skal kunne modstå alle slags vejrforhold, herunder sne.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down