B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Historien om solpaneler på Det Hvide Hus

Historien om solpaneler på Det Hvide Hus.
Det Hvide Hus, beliggende på 1600 Pennsylvania Avenue NW i Washington, D.C., er den officielle bolig og arbejdssted for USA's præsident. Som et symbol på amerikansk magt og prestige har det været i spidsen for mange teknologiske innovationer og miljøinitiativer.

En af de mest bemærkelsesværdige bestræbelser på at fremme vedvarende energi på Det Hvide Hus kan ses i gentagne tilføjelser af solpaneler. Blogindlægget dykker ned i historien om regeringernes beslutninger om at installere eller fjerne solenergi, den nuværende status for solenergi som en energikilde brugt af regeringen og noget grundlæggende solhistorie.

På grund af den høje omkostning og lave effektivitet af fotovoltaiske paneler var de første solpaneler, der prydede taget på Det Hvide Hus, faktisk termiske solfangere, som bruger solenergi til at opvarme vand. Denne installation blev beordret af præsident Jimmy Carter som en del af hans energipolitik og blev set som et symbol på USA's engagement i innovation og vedvarende ressourcer.

Ved indvielsen af installationen forudsagde præsident Carter: "I år 2000 vil solcelleanlægget bag mig, som i dag indvies, stadig være her og levere billig, effektiv energi... En generation fra nu kan denne anlægget være en nysgerrighed, et museumsstykke, et eksempel på en vej, der ikke blev taget, eller den kan bare være en lille del af en af de største og mest spændende eventyr, der nogensinde er påbegyndt af det amerikanske folk."

Efter nedskæringer i budgettet for energiafdelingen blev panelerne fjernet under vedligeholdelse af West Wing-taget i 1986 (under Reagan-regeringen). I løbet af Bush-regeringen i 2002 overvågede National Park Service installationen af tre separate solanlæg.

Det første inkluderede 167 fotovoltaiske paneler placeret på taget af den centrale vedligeholdelsesbygning. Der blev også installeret et mindre termisk anlæg på denne bygning for at give varmt vand til personalet, der vedligeholder området. Det tredje system blev placeret på taget af Det Hvide Hus' poolhytte for at opvarme spabadet og bruseren, og overskydende energi blev sendt til poolen.

I 2010 annoncerede præsident Barack Obama, at han ville tilføje solpaneler på taget af Det Hvide Hus' bolig som en del af sin indsats for at fremme ren energi og reducere udledningen af drivhusgasser. Panelerne blev installeret i 2013 og leverer nu en del af den elektricitet, der bruges i Det Hvide Hus.

Installationen af solpaneler på Det Hvide Hus er blevet set som et symbolsk træk, og installationen sender også en besked til den amerikanske offentlighed om, at vedvarende energi er et levedygtigt og vigtigt alternativ for at imødekomme vores energibehov.

Fremadskuende Det Hvide Hus' solhistorie er et eksempel på den stigende tendens mod vedvarende energi i USA.

Det er også interessant at se udviklingen af solenergi som helhed. Solindustrien har rykket markant fremad siden Charles Fritts først formåede at producere en fotovoltaisk effekt i 1883, men den amerikanske opfindelse lever stadig og giver nu vedvarende energi til millioner af husstande i hele landet.

I de senere år er sol- og vindkraft blevet mere overkommelige og bredt tilgængelige. Solpanelerne på Det Hvide Hus tjener som et symbol på vigtigheden af ren energi og som en påmindelse om, at enhver person og institution kan gøre en forskel for at holde vores Moder Jord sund og glad.

Som industrien udvides, forventes udbredelsen af solenergi og anden ren energi i USA kun at stige, herunder installationer på regeringsbygninger. I 2022 kom 22% af den genererede strøm i USA fra vedvarende kilder.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down