B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
USA og Kina Dominerer Solinvesteringer

USA og Kina Dominerer Solinvesteringer
USA og Kina har siden 2015 tiltrukket de fleste årlige investeringer inden for solenergi. Sammen har de modtaget omkring 50% af alle solinvesteringer siden 2015, ifølge en ny rapport fra International Solar Alliance. Globale investeringer i solenergisektoren nåede 308 milliarder dollars i 2022, hvilket markerer en massiv stigning på 36% sammenlignet med 2021-niveauer. Alligevel udgjorde solenergi kun 11,5% af den samlede energiinvestering i 2022 (2,6 billioner dollars), ifølge en ny rapport fra International Solar Alliance, der blev frigivet på sin sjette forsamling i New Delhi.

Rapporten fastslog, at investeringer i solenergi er overvejende koncentreret i nogle få udviklede lande i Asien-Stillehavsområdet, efterfulgt af Europa og Nordamerika. I 2022 udgjorde Asien-Stillehavsområdet og Europa og Nordamerika henholdsvis 55% og 33% af den globale investering i solprojektudvikling. Inden for disse regioner har investeringer været domineret af økonomier med modne fotovoltaikmarkeder såsom Kina, USA, Japan, Spanien, Australien, Nederlandene, Sydkorea, Brasilien, Vietnam, Tyskland og Indien.

Kina og USA har konsekvent tiltrukket de mest årlige investeringer inden for solenergi, med deres samlede andel på omkring 50% af alle solinvesteringer siden 2015. Kun en lille brøkdel af de globale investeringer i solsektoren sker i fremvoksende og udviklingslande som Mellemøsten og Afrika, Latinamerika og Caribien. Derfor sakker disse regioner bagud i kapløbet om solenergiimplementering.

Rapporten fastslår, at for at fremskynde globale investeringer i solenergi er det afgørende at prioritere disse udviklings- og underudviklede regioner over hele verden, der har et stort uforløst solpotentiale. I 2022 udgjorde udvikling af solprojekter næsten 90% af de samlede investeringer på tværs af solværdikæden. Segmentmæssigt udgjorde utility-scale solsegmentet den højeste investering i solprojektudvikling med en andel på 43%, efterfulgt af det private segment med 39% og erhvervssegmentet med 18% i 2022.

Privat finansiering var en betydelig bidragyder til solenergiprojekter og tegnede sig for mere end 80% af de samlede investeringer mellem 2015 og 2022. Den offentlige sektor bidrog til de resterende investeringer i samme periode.

Rapporten fastslår, at for at sikre en retfærdig energiomstilling og inklusion er det nødvendigt at mobilisere flere midler fra offentlige aktører, da de fleste private finansieringer rettes mod avancerede økonomier.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down