B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Priserne på el stiger igen: Sådan kan du undgå det

Priserne på el stiger igen: Sådan kan du undgå det.
Fra 1. januar 2024 vil størstedelen af landets netselskaber have skiftet til en ny ordning – Tarifmodel 3.0. Det betyder, at strømpriserne bliver dyrere i perioder med høj belastning. Samfundet oplever i øjeblikket en øget elektrificering, som infrastrukturen – såsom elkabler og anlæg – har svært ved at følge med. Dette skyldes især den stigende brug af varmepumper og elbilsopladere.

En løsning kunne være at udvide infrastrukturen, men dette er både dyrt og kan skabe betydelige gener for forbrugerne ved at udskifte og udvide kablerne. Derfor valgte Forsyningstilsynet tilbage i 2022 at undersøge en alternativ løsning – at motivere forbrugerne til at fordele elforbruget mere jævnt over døgnet.

Dette er blevet implementeret gennem Tarifmodel 3.0, som gør elforbruget betydeligt dyrere i de mest belastede perioder af døgnet, men billigere i stille perioder. Der er tre perioder:

  • Lavlast = 00.00-06.00
  • Højlast = 06.00-17.00 + 21.00-24.00
  • Spidslast = 17.00-21.00

På denne måde opfordres forbrugerne til at placere en del af deres elforbrug uden for spids- og højlast-perioderne.

Fra 1. januar 2024 vil 2,8 mio. forbrugere være omfattet af den nye model. Tarifmodel 3.0 blev introduceret i begyndelsen af 2023, hvor de første netselskaber implementerede modellen. Fra starten af næste år vil flertallet af landets 37 netselskaber anvende den nye model.

Intelligent energistyring kan spare dig for mange ekstra omkostninger.
En måde at undgå de dyrere takster er gennem intelligent energistyring. Intelligent energistyring gør det muligt at placere dit elforbrug uden for de mest belastede perioder, hvor priserne er højest – helt automatisk.

KlimaEnergi Smartboxen er en intelligent enhed, der er tilsluttet energisystemet i hjemmet. Løsningen trækker også data fra databaser som elbørsen og vejrudsigten, hvilket gør systemet i stand til at placere dit elforbrug på det mest omkostningseffektive tidspunkt.

Er strømmen dyr (spidslast og højlast), vil KlimaEnergi Smartbox for eksempel pause opladningen af din elbil og først genoptage opladningen henover natten, hvor strømmen er billig (lavlast). Når du vågner, er bilen fuldt opladet og klar til at køre.

Har du et husbatteri og solceller, vil Smartboxen prioritere at bruge din egenproducerede energi, når priserne er høje. På den måde holder du automatisk udgifterne nede.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down