Prøv vores solcelleberegner

480 MWh batteriprojekt i Australien

CIP fortsætter med 480 MWh batteriprojekt i Australien
Den danske investeringsgruppe Copenhagen Infrastructure Partners har valgt den canadiske PV- og batteriproducent Canadian Solar til at levere energilagringsløsninger til det første af flere storskala-batteriprojekter, som de har planlagt i Australien. Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), en udvikler af vedvarende energi, har udpeget Canadian Solars e-storage-division som foretrukken hovedentreprenør til at opføre Summerfield Battery Energy Storage System, der har en kapacitet på 240 MW/480 MWh og er under udvikling i Murraylands-regionen i South Australia.

Canadian Solar vil levere sin Solbank-teknologi til batterienergilagringssystemet, og CIP forventer at træffe den endelige investeringsbeslutning næste år, med byggeriet, der begynder i 2025.

CIP oplyser, at Summerfield-projektet i første omgang vil have to timers lagringskapacitet, men der er mulighed for udvidelse for at imødekomme fremtidig markedsefterspørgsel.

"Det 240 MW Summerfield-batteri vil levere meget tiltrængt lagring og netstabilitet ved at lagre overskudsforsyning i perioder med lav efterspørgsel og levere strøm tilbage til nettet, når det er mest nødvendigt," siger selskabet. "Dette er afgørende for at opretholde en pålidelig og overkommelig elforsyning til South Australia, Victoria og den bredere nationale energigrid."

Projektet udvikles på jord i Tepko, cirka 60 kilometer øst for Adelaide. CIP oplyser, at stedet er "strategisk placeret" på den foreslåede 275 kV South East-transmissionslinjeudvidelse, der vil bringe ny vedvarende energi fra South East Renewable Energy Zone (REZ).

"Vi er spændte på den rolle, dette batteri vil spille for at sikre fortsat energireliabilitet for sydaustralierne og være en katalysator for transmissionsinvesteringer, der er nødvendige for at låse South East Renewable Energy Zone op," siger CIP's australske leder, Jørn Hammer. "Dette er en nem gevinst med hensyn til transmissionsinvesteringer."

CIP oplyser, at Summerfield-batteriet er det første af flere storskala-batteriprojekter, de har planlagt i Australien, og det er en del af en udviklingspipeline på 100 milliarder dollars, der omfatter hav- og landvind, vedvarende hydrogen, pumpelagring og batterilagring.

Som en ledende aktør inden for udvikling af vedvarende energiprojekter i Europa søger CIP at udvide sin tilstedeværelse i Australien for at drage fordel af mulighederne i energiomstillingen.

Blandt projekterne i deres portefølje er det foreslåede Bowen Renewable Energy Hub-projekt, et integreret energiproduktions- og lagringsprojekt med en kapacitet på 1,4 GW, der udvikles i Queensland, samt den gigawatt-skala Evergreen green hydrogen production hub-planlagt til South Australias Eyre Peninsula.

De udvikler også det 2,2 GW Star of the South-havvindprojekt ud for Victorias kyst og det 5,2 GW Murchison Hydrogen Renewables-projekt, der er under udvikling nær den vestlige australske kystby Kalbarri.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down