Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Grønne Løsninger med Sol og Gødning til Landbrug

Grønne Løsninger med Sol og Gødning til Landbrug.
En gruppe spanske forskere har i slutningen af 2023 lavet en rapport, som forslår at kombinere solpaneler med gødning for at skabe energi. Og her er det spændende - det er ikke kun godt for miljøet, det er også overraskende billigt.

En undersøgelse fra forskere i Spanien har foreslået at kombinere anlæg til anaerob nedbrydning med fotovoltaisk-termiske paneler og har fundet ud af, at denne kombination kan opnå en LCOE (levelized cost of electricity) på $0,045/kWh på flere steder i Europa og Nordamerika. Forskere fra University of Valladolid og Technical University of Madrid i Spanien har foreslået at hybridisere biogas- og biomethanproduktionssystemer fra anaerob nedbrydning af kvæg gødning (AD) med fotovoltaisk-termisk (PVT) energi.

En anaerob nedbrydningsanlæg er en kraftfacilitet, der kan producere methan fra gødning.

"Decentraliserede energiproduktionssystemer giver muligheder for lokal ressourceudnyttelse sammen med energiselforsyning i fjerntliggende samfund," forklarede forskerne og bemærkede, at brugen af solpaneler til både elektricitet og varme i anaerob nedbrydning af organisk affald kan være velegnet til isolerede områder. "Den decentraliseringsstrategi vil kræve nye digesterkonfigurationer for at kunne operere med minimale driftsomkostninger i områder med begrænset energiforbindelse, hvor de organiske substrater produceres."

PVT-systemet er tilsluttet en kombinationsboks med batterier og bruges til at betjene digesteren, pumperne, blanderne og biogasopgraderingsenheden. Den sidstnævnte bruges til at producere biomethan og slukkes under perioder med lav bestråling.

Den termiske energi, der indsamles af panelerne, bruges til at øge temperaturen i digesteren, indtil optimale forhold på 35 °C opnås. Varmen overføres derefter af et netværk af rør, så varm væske fra solpaneler og kold væske fra inden i den anaerobe digester kan cirkulere.

For at analysere det innovative decentrale produktionsanlæg har forskere antaget, at det opererer på en mellemstor svinegård med 2.000 dyr, der bruger deres gødning. Ifølge forskernes beregninger vil en sådan operation have et dagligt elforbrug på 38,3 kWh. Opgraderingsenheden vil kræve 0,125 kWh/m3 biogas, sagde de. Ved hjælp af en række ligninger har forskergruppen vurderet produktionen af opsætningen under varierede klimatiske forhold i fem globale steder: Soria (Spanien), Iowa (USA), Odense (Danmark), Santa Catarina (Brasilien) og Laixi (Kina). Deres bestrålingsværdier og omgivende lufttemperaturer blev hentet fra Solargis-softwaren.

Odense har den laveste bestråling.
Analysen viste, at Odense havde den laveste bestråling og var det eneste sted, hvor systemet ikke var i stand til at opfylde det nødvendige elforbrug. "På de øvrige steder ville kun en del af produktionen, i større eller mindre mængde, blive brugt til at opretholde temperaturen i digesteren, men i enhver henseende sikre dens funktionsdygtighed og biomethangeneration året rundt," forklarede forskerne.

De årlige mængder biomethan lå mellem 14.107 m3 for Odense og 29.607 m3 for Santa Catarina. Den årlige produktion i Soria, Iowa og Laixi er ensartet og ligger i gennemsnit på 25.000 m3. Hvad angår brugen af biomethan på disse områder, var de årlige besparelser på biomethan op til 65%.

En økonomisk analyse af den niveauopdelte elektricitetsomkostning (LCOE) over 20 års drift fandt en gennemsnitlig værdi på $0,045/kWh for alle fem steder. "Den økonomiske undersøgelse afslørede, at den foreslåede PV/T-hybridsolarteknologi til forbedring af den konventionelle anaerobe digester har en bemærkelsesværdigt konkurrencedygtig LCOE-værdi sammenlignet med andre teknologier i energisektoren," udtaler forskerne.

Hvad Er Pointen?
Det bedste er, at det ikke kun er godt for vores planet; det er også godt for vores pengepung. At lave denne energi er superbilligt, hvilket gør det til et smart valg for landbrug og landlige områder.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down