Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Landbrug Med Solenergi skaber en Bæredygtig Fremtid (USA)

Landbrug Med Solenergi skaber en Bæredygtig Fremtid.
I Wisconsin (USA) anvendes allerede over 1.000.000 hektar landbrugsjord til energiproduktion i form af majs, der bruges til at producere ethanol. Dog er ethanol en mindre effektiv form for energiproduktion sammenlignet med solceller. Ved brug af "Energy Return on Investment" (EROI) som en metrik er solceller omkring 8 EROI, mens ethanol fra majs er cirka 1,2 EROI. Det betyder, at solceller genererer 88% af energien til samfundet, mens kun 12% kompenseres af produktionskravene. For majs-ethanol går kun 20% af energien til samfundet, mens 80% kompenseres af produktionens krav. Med en gennemsnitlig EROI er nettoudbyttet pr. hektar 100 til 125 gange større for solceller end for majsbaseret ethanol.

Clean Wisconsin påpeger, at de 1 million hektar i Wisconsin, der dyrkes med majs til ethanol, kunne producere 100 gange mere energi, hvis de blev beplantet med solceller i stedet. Landmænd, der har tjent penge på majsproduktion i årtier, ser dog en fordel ved at skifte til solenergi på grund af økonomisk stabilitet. En undersøgelse fra Purdue University viste, at mere end halvdelen af de tilbud, landmænd modtog for at leje deres jord til solenergiproduktion, var på $750 pr. hektar eller mere.

Den øgede interesse for solenergi fra landmænd og virksomheder i Wisconsin ser ud til at skabe en bedre fremtid. Chelsea Chandler fra Clean Wisconsin påpeger, at solcelleprojekter kan bygges på en brøkdel af det land, der i øjeblikket bruges til at dyrke majs til ethanol. Dette kan føre til en rigelig forsyning af ren, hjemmeproduceret energi.

Denne udvikling afspejler en global tendens mod effektivitet, hvor solenergi bliver stadig mere attraktiv i forhold til traditionelle metoder. I den kommende tid vil solenergi og landbrug kunne arbejde i symbiose, hvor optimering af jorden for begge formål er mulig. Forskning fra University of California Davis viser endda, at ved at optimere lysforholdene for solceller og afgrøder kan man maksimere effektiviteten af begge dele.

Derfor synes solenergi og landbrug at være en ideel kombination, der ikke kun gavner miljøet, men også sikrer landmændene en stabil og konkurrencedygtig indtægt. Hos KlimaEnergi tror vi på at skabe en bæredygtig fremtid gennem smarte og effektive energiløsninger, og denne udvikling i Wisconsin er en positiv indikation af, hvordan solenergi og landbrug kan gå hånd i hånd.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down