Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
48,5 Millioner EU-Finansiering til landbrugs Projekter med Solenergi

48,5 Millioner EU-Finansiering til landbrugs Projekter med Solenergi.
BayWa r.e., medlem af SolarPower Europe, har netop sikret €6.5 millioner i finansiering fra EU's LIFE Adaptation with Photovoltaics (LIFE ADAPT-PV) program. Midlerne vil blive brugt til at udvikle seks projekter i fem lande inden 2027, hvor landbrug kombineres med solenergiproduktion. LIFE-programmet er EU's finansieringsinstrument for miljø- og klimaindsats. De seks Landbrugs-Solenergiprojekter dækker Frankrig, Spanien, Holland, Tyskland og Italien. I tæt samarbejde med EU-repræsentanter, jordejere og lokale samfund har BayWa r.e. til hensigt at demonstrere, hvordan Landbrugs-Solenergiprojekter kan støtte landmænd i at reducere deres CO2-udledning. I en tid hvor befolkningstilvækst og energibehov stiger, er der akut behov for nye indsigter i effektivt jordbrugsbrug.

Banebrydende Landbrugs-Solenergi: BayWa r.e. har spillet en afgørende rolle i at bevise fordelene ved at bruge Landbrugs-Solenergi til at supplere frugtavl i stor skala (frugtvoltaics). Som en del af EU LIFE ADAPT-PV har tre af disse nye projekter i Frankrig, Spanien og Holland til formål at øge modstandsdygtigheden af frugtvoltaiske projekter mod klimaændringer. Dette vil ske ved at kombinere afgrødebeskyttelse og produktion af grøn solenergi inden for en innovativ finansieringsmodel.

Samtidig vil tre mere projekter i Tyskland, Spanien og Italien undersøge måder at skalere Landbrugs-Solenergi op sammen med dyrkning af korn som sommer- og vinterhvede eller soja inden for EU LIFE LEAD-PV-projektet. I en tid hvor befolkningstilvækst og energibehov stiger, er der akut behov for nye indsigter i effektivt jordbrugsbrug. Disse projekter vil udfordre grænserne for Landbrugs-Solenergi. Det spanske projekt bliver landets første nogensinde med mandler. I Tyskland vil dette være det første projekt, der undersøger Landbrugs-Solenergi og traditionelle afgrøder i så stor skala.

Dr. Stephan Schindele, Head of Product Management Agri-PV hos BayWa r.e., udtaler: "Med disse seks projekter i fem lande bringer vi innovative Landbrugs-Solenergiapplikationer ud på markedet. Kun ved at landbrug, miljø og energisektorer arbejder sammen, kan vi succesfuldt tilpasse os klimaændringer og samtidig minimere kulstofaftrykket i landbrugsprocesser." Under turen opsummerede Stephan sine tanker om dette: "Vi står over for et stort sultproblem, hvis vi fortsætter på vores nuværende vej. Vi skal sikre, at landbrug er et attraktivt karrierevalg; Landbrugs-Solenergi tilbyder muligheden for at arbejde med innovative teknologier og tjene ekstra indtægter."

I Partnerskab med EU LIFE-programmet:
LIFE co-finansierer projekter, der støtter politikker som 'Farm to Fork'-strategien, der fremmer et bæredygtigt fødevaresystem.

Disse seks projekter er underbygget af en vigtig del af 'Farm to Fork'; behovet for en cirkulær landbrugsøkonomi. De vil generere vital data, der kan bruges til at forfine fremtidige projekter og gøre dem kommercielt bæredygtige. Bernd Decker, repræsentant for European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency, etableret af Europa-Kommissionen, tilføjede: "At tilpasse sig og mildne virkningerne af klimaændringer er en nøgleudfordring for landbruget; derfor er innovative initiativer, der optimerer jordbrugsbrug og energiproduktion, mere end velkomne. Vi ser frem til at samarbejde med BayWa r.e., da de har en værdifuld viden om landbrug og energi opbygget over årtier.

Denne initiativ kunne potentielt udvikle vores forståelse på mange nøgleområder inden for miljøet. Reduktion af plastaffald, effektiv vandforbrug, nedsættelse af kemikalie- eller pesticidafhængighed, reduktion af CO2-emission; listen fortsætter. Alle er vitale co-fordele i vores respons på klimaændringer."


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down