Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Solenergi på Vej til At Krone Letlands Energifremtid


Solenergi på Vej til At Krone Letlands Energifremtid
.
Selvom Letland har været en smule bagefter, når det kommer til solenergi, tegner der sig nu en lovende fremtid. Ifølge statistikker fra International Renewable Energy Agency (IRENA) havde Letland kun 54 MW installeret solkapacitet ved udgangen af sidste år. Det er en beskeden mængde i forhold til landets baltiske naboer, hvor Estland har opnået 535 MW og Litauen 568 MW solkapacitet.

Tidligere har historiske incitamenter og støtteordninger, der har været kontroversielle, sat en bremse på Letlands udvikling inden for solenergi. Det har skabt en vedvarende indvirkning på sektoren, og manglen på nuværende støtteordninger for vedvarende energiprojekter gør ikke situationen lettere.

Selvom Letland kun har en beskeden mængde solenergikapacitet sammenlignet med sine baltiske naboer, er der potentiale for, at solenergi kan blive en nøglespiller på landets energimarked. Ifølge Reinis Aboltins, en erfaren energiekspert, har Letland historisk set haft udfordringer med incitamenter og støtteordninger, der har påvirket solsektoren negativt. Dog mener han, at solenergi, sammen med vindenergi, kan blive "kongen" af landets energimarked, især hvis investorernes tillid stiger.

Aboltins fremhæver faldet i LCOE (levelized cost of electricity) for solenergi, hvilket gør det konkurrencedygtigt i forhold til konventionelle teknologier som naturgas. Han estimerer, at Letlands LCOE for solenergi er €35/MWh ($38,06/MWh). Selvom solens andel af landets energimix kunne være bedre, er der en voksende interesse blandt investorer og virksomheder for solenergi på grund af Letlands mål om at reducere drivhusgasemissioner og øge vedvarende energiandelene i de kommende år.

Flere solenergiprojekter er på vej, herunder et 400 MW solkraftværk i Balvi og et 155 MW solkraftværk i Brocēni. Disse projekter er et skridt i retning af Letlands mål om at have over 200 MW installeret kapacitet inden 2025. Selvom der er udfordringer med lokale energipriser og markedets struktur, forventes der en stigende interesse og en lys fremtid for solenergi i de baltiske stater.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down