B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Maskinlæringsalgoritme til overvågning og forudsigelse af inverterfejl

Maskinlæringsalgoritme til overvågning og forudsigelse af inverterfejl.
Den nye algoritme overvåger inverterunderenheder og sender alarmer, når maksimale og minimale værdier nås. Den analyserer data og kategoriserer variabler i henhold til historiske værdier.

Forskere på Universitetet i Lissabon i Portugal har udviklet en maskinlæringsalgoritme, der klassificerer og forudsiger inverterfejl i store solcelleanlæg.

Den nye algoritme overvåger især inverterunderenheder og sender alarmer, når maksimale og minimale værdier nås. Den analyserer data og kategoriserer variabler i henhold til historiske værdier.

Forskerne identificerede typer af fejl baseret på de fejl, der opstod i inverterne, og beskrivelsen af begivenheder. Fejl inkluderer netfejl, netoverspænding, midlertidig netoverspænding, net-undervoltage, lav spænding, midlertidig AC-overstrøm, netoverfrekvens, netunderfrekvens, netstrømsvigt, overdreven stray current, forsyningstransfejl, 10-minutters netoverspænding, outputoverbelastning og ubalanceret belastning af netenhedsfejl.

Gruppen testede den foreslåede tilgang på to jordmonterede solcellesystemer med kapaciteter på 140 kW og 590 kW. Begge installationer er afhængige af invertere leveret af den tyske producent SMA. "Variablerne for hver inverter blev analyseret, og de følgende typer fejl blev verificeret i tilfælde af variabel udbytte på grund af inverterfejl," forklarede de.

Data blev karakteriseret via fine tree, medium tree og coarse tree forudsigelsesmodeller. I træbaserede modeller opdeler en række opdelingsregler aktivt funktionsspace i flere mindre, ikke-overlappende områder med lignende responsværdier.

Akademikerne hævder, at den foreslåede algoritme er i stand til at identificere sæsonvariationer i inverterfejl, og at de leverede resultater kan bruges til pålidelighedsanalyse. "Den datadrevne evaluering udviklet i denne undersøgelse indikerer, at inverterunderenheder opstår for at kategorisere fejlmodes," understregede de.

De foreslog også at beskytte invertere mod indrusning og overstrøm automatisk ved at bruge klemkredsløb til den resonante kapacitet i parallel. "Høj effektomformningseffektivitet kan opnås ved at regenerere klemmestrømmen til indgangsspændingskilden," konkluderede de.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down