B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Første 100% vedvarende energistadion til Super Bowl

Første 100% vedvarende energistadion til Super Bowl.
Allegiant Stadium i Las Vegas, Nevada, vil næste uge gøre historie som det første National Football League (NFL) stadion drevet udelukkende af vedvarende energi til at være vært for Super Bowl. Det opnår 100% vedvarende energiforbrug med 10 MW solenergi, sammen med vind-, geotermiske og vandkraftressourcer.

Super Bowl LVIII vil sætte Kansas City Chiefs mod San Francisco 49ers i Las Vegas, Nevada, søndag d. 11. februar. Dette vil være den første Super Bowl, der finder sted på Allegiant Stadium, hjemsted for Raiders, som er 100% drevet af vedvarende energi.

Et stadion med 100% vedvarende energi er ikke nogen let bedrift. Under en kamp kan et NFL-stadion bruge så meget som 10 MW strøm i fem timer, eller 50 MWh. Elektricitetsleverandøren NV Energy fortalte en CBS-reporter, at 10 MW er omtrentligt lig med forbruget i 46.000 hjem.

Allegiant Stadium tager en alsidig tilgang til sine bæredygtigheds- og vedvarende energimål. Solenergi er den dominerende vedvarende energikilde for Las Vegas Raiders stadion, hvis organisation i 2019 indgik en 25-årig energiforsyningsaftale med NV Energy for at købe strøm fra et eksternt solpanelanlæg, som forsynes af forsyningsselskabet.

Stadionet abonnerer på en del af et massivt solcellesystem med 621.000 solpaneler, der også har leveringsaftaler med nogle af feriestederne på Las Vegas-strip.

Aftalen om solenergilevering fulgte en todelt tilgang, hvor faciliteten køber strøm fra det engrosmarked, med overskydende kapacitet købt fra NV Energys nuværende kraftværker. Fra anden halvdel af 2023 vil nye eksterne vedvarende energi- og energilagringsanlæg komme i kommerciel drift, og stadionet vil hente strøm fra disse nye steder.

Det $1,9 milliarder store topmoderne stadion har taget mange andre foranstaltninger for energieffektivitet og reduktion af emissioner. Bygningen er LEED Gold-certificeret og får yderligere strøm fra vandkraftværker, geotermisk energi og vindkraft.

Andre bæredygtighedsforanstaltninger for Raiders og Allegiant Stadium inkluderer:

Affaldssortering – Stadionet sorterer affald fra lossepladsen og genanvender i øjeblikket, genbruger eller donerer 20 materialespor.

Madskraldeindsamling – I gennemsnit opsamles 12.000 pund køkkenklipninger og slutningen af madskrald per stort stadionarrangement.

Cigaretaffaldsindsamling – Allegiant Stadium er det første stadion i USA, der afleder cigaretaffald fra lossepladsen og omdanner det affald til energi. Mere end 69.000 watt energi er blevet skabt fra dette program. Raiders

Græsklipningsaffald – Banen er på et spor, der kan flytte græsset udendørs, hvilket giver mulighed for naturligt sollys til at gro græsset, i stedet for energikrævende vækstlys indendørs. Stadionet sorterer græsklipninger til den lokale biomassemaskine. Indtil nu er 160.800 pund græsklipninger blevet komposteret eller afledt.

"Det har været og vil fortsat være vores mission at udvikle og forbedre bæredygtige politikker, der reducerer vores miljømæssige fodaftryk, samtidig med at vi bringer verdensklassekoncerter, sportsbegivenheder og firmabegivenheder til Las Vegas," sagde Chris Wright, general manager for Allegiant Stadium.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down