Prøv vores solcelleberegner

Filippinerne foreslår register for PV-systeminstallatører

Filippinerne foreslår register for PV-systeminstallatører.
Filippinernes Energiudviklingsafdeling (DOE) går videre med planer om at kræve, at solsysteminstallatører officielt registrerer sig hos dem. DOE siger, at kun registrerede installatører vil blive anbefalet til offentlige enheder, der søger solcelleinstallationstjenester.

DOE i Filippinerne har offentliggjort udkast til lovgivning, der udstikker vilkår for oprettelsen af et officielt register over certificerede PV-installatører i landet.

Oprettelsen af et PV-register blev først annonceret i august 2023 for at fungere som en vejledning for regeringskontorer, der ønsker at installere solcelleanlæg.

Ifølge DOE's udkast til cirkulær lovgivning, der blev offentliggjort sidste uge, skal installatører have gennemført mindst tre solprojekter inden for de sidste tre år for at kvalificere sig til et inklusionscertifikat.

Ansøgere vil blive bedt om at indsende beviser på tidligere afsluttede projekter og mindst tre års erfaring med installation, drift, vedligeholdelse og idriftsættelse af solprojekter.

Certifikater vil være gyldige i tre år og underlagt fornyelse. Ifølge registerets betingelser vil certificerede installatører være forpligtet til at indsende årsberetninger om deres igangværende og afsluttede installationer og underkaste sig selv og deres projekter til verifikation fra afdelingen.

DOE sagde, at kun registrerede installatører vil blive anbefalet til offentlige enheder, der søger solcelleinstallationstjenester.

Udkastet til lovgivningen fastsætter også forbudte handlinger under certificeringsprocessen. Disse omfatter forsætligt at undlade at underkaste sig stedinspektioner og bevidst at nægte at indsende påkrævede rapporter. De forbudte handlinger omfatter også levering af unøjagtige, falske eller misvisende oplysninger og manglende overholdelse af ordrer udstedt af DOE. Forbudte handlinger vil blive mødt med bøder og fjernelse fra registeret efter tredje overtrædelse.

DOE har bedt interesserede parter om at indsende kommentarer til udkastet til lovgivningen.

Ifølge en rapport fra 2022 fra Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA) sigter Filippinerne mod at installere 15 GW ren energi inden 2030.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk


Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down