Prøv vores solcelleberegner

Australske hurtigopladningssteder for elbiler forventes at fordoble sig i 2024

Australske hurtigopladningssteder for elbiler forventes at fordoble sig i 2024.
Next System, et forskningsfirma inden for ren teknologi, hævder, at antallet af offentlige hurtigopladningssteder for elbiler i Australien vil fordobles yderligere i 2024. Det hævder, at antallet af ladestationer til elbiler over hele landet næsten fordobledes i 2023.

En ny rapport fra Next System viser, at antallet af australske hurtigopladningssteder for elbiler voksede med 90% i 2023. Den sagde, at nettets samlede installeret kapacitet voksede med 33% på blot de sidste tre måneder.

"Vores analyse viser, at der alene i fjerde kvartal 2023 blev installeret yderligere 50.000 kW kapacitet," sagde Next Systems grundlægger Daniel Bleakley.

Rapporten behandler ideen om, at ladestationer til elbiler kan installeres på mange flere steder end traditionelle benzinservicestationer, hvilket giver ladestationens netværk potentiale til at være langt mere udbredt end det nuværende benzins- og dieselfordelingssystem.

Udviklingen og udrulningen af ​​det hurtige opladningsnetværk for elbiler giver mulighed for at se transport meget anderledes end vores nuværende tankesystem. Brancher som indkøbscentre og arbejdspladser skal være opmærksomme på de tilbud, der er tilgængelige.

"Manglen på offentlig hurtigopladningsinfrastruktur citeres ofte for at være en væsentlig hindring for elbilers accept i Australien," sagde Bleakley. "Vores rapport viser imidlertid, at netværket for opladningsstationer for elbiler faktisk nu vokser hurtigere end den australske flåde af elbiler."

I 2023 blev der installeret 397 nye ladestationer, hvilket bragte det samlede antal ladestationer i Australien op på 840, med en samlet installeret kapacitet på 201.695 kW, hvilket var en stigning på 93%. Mens den gennemsnitlige opladerhastighed er steget med 52% siden 2016, har der, i modstrid med forventningerne, været en generel nedgang i antallet af opladere pr. sted.

Rapporten bemærkede også, at den gennemsnitlige pris varierer meget på tværs af netværket, med en forskel på 0,25 AUD ($0,16) / kWh mellem de billigste og dyreste netværksoperatører.

Med udrulningen af ​​mere kraftfulde opladere voksede den nyinstallerede kapacitet i fjerde kvartal af 2023 endnu hurtigere, med en stigning på 271% sammenlignet med fjerde kvartal af 2022. Førende inden for opladningskapacitet var Tesla, som udgjorde 62% af alle nyinstallerede opladere med 31,5 MW ny opladerkapacitet.

Netværket har oplevet en hurtig vækst i de sidste to år. I begyndelsen af ​​2022 blev der kun tilføjet 10 nye opladestationer til netværket hver måned. Ved udgangen af ​​2023 var det tal steget til 50 om måneden.

Den seneste vækst i nye igangsatte steder er i høj grad drevet af Chargefox og Evie, med mere end 50% af målgruppen.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down