Prøv vores solcelleberegner

Afslutningen på afbrydelser af strømforsyningen 'endelig inden for rækkevidde', siger Sydafrikas præsident

Afslutningen på afbrydelser af strømforsyningen 'endelig inden for rækkevidde', siger Sydafrikas præsident.
Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa siger, at landet har overvundet det værste af dets strømafbrydelser på grund af skatteincitamenter, investeringer, udvidelsen af solcellekapacitet på taget og konstruktionen af nye transmissionslinjer, på trods af yderligere nylige strømafbrydelser fra forsyningsvirksomheden Eskom. Sydafrikas præsident Cyril Ramaphosa sagde, at afslutningen på afbrydelser af strømforsyningen i Sydafrika endelig er inden for rækkevidde under en State of the Nation-tale torsdag.

Præsidenten sagde, at den sydafrikanske regerings Energi-handlingsplan bliver implementeret med et "enfokuseret fokus" for at tackle energikrisen, der har plaget landet.

Problemer med strømafbrydelser i Sydafrika går tilbage til 2007, men er blevet værre i de senere år, hvor Ramaphosa erklærede "undtagelsestilstand" over landets strømafbrydelser i februar 2023.

Det nationale forsyningsselskab, Eskom, annoncerede en overgang til fase 4-strømafbrydelser tidligere torsdag. Ifølge dens hjemmeside kan forbrugerne forvente at blive afbrudt op til 12 gange over en fire-dages periode i to timer ad gangen, eller 12 gange over en otte-dages periode i fire timer ad gangen.

Ramaphosa sagde torsdag, at regeringen har opfyldt sit løfte om at øge privat investering i nettet. Han hævdede, at dette allerede hjælper med at reducere strømafbrydelserne.

"Sidste år gennemførte vi en stor gældslettelsespakke, der vil muliggøre, at Eskom kan investere i vedligeholdelse og transmissionsinfrastruktur og sikre dets bæredygtighed fremadrettet," sagde Ramaphosa. "Siden vi genoplivede vores program for vedvarende energi for fem år siden, har vi tilsluttet mere end 2.500 MW sol- og vindkraft til nettet, hvoraf tre gange denne mængde allerede er under indkøb eller konstruktion." Ramaphosa tilføjede, at reguleringsreformer bidrager til udviklingen af mere end 120 nye private energiprojekter, mens skatteincitamenter og økonomisk støtte har drevet en stigning i solcellekapacitet på taget. Tal fra Eskom viser, at Sydafrika tilføjede 1,82 GW solcellekapacitet på taget i de første seks måneder af 2023.

"Gennem alle disse handlinger er vi sikre på, at det værste er bag os, og afslutningen på strømafbrydelserne er endelig inden for rækkevidde. Men vi stopper ikke der," sagde Ramaphosa.

Præsidenten sagde, at planerne om at bygge cirka 14.000 km nye transmissionslinjer for at tilslutte vedvarende energiprojekter, der først blev annonceret af Eskom sidste efterår, nu er "i gang." Han sagde, at for at fremskynde konstruktionen vil der blive introduceret privat investering i transmissionsinfrastruktur "gennem en række innovative investeringsmodeller."

Ramaphosa hævdede, at dette vil gøre Sydafrikas energisystem "mere konkurrencedygtigt, bæredygtigt og pålideligt i fremtiden", samtidig med at det sikres, at Sydafrika "aldrig igen vil stå over for en lignende krise."

I november tændte Eskom sit hidtil største batterilagringsprojekt for at afbøde udfordringen med strømafbrydelser som en del af en bredere udrulning af batterilagring.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down