Prøv vores solcelleberegner

Australsk off-grid projekt opgradering viser kraften af moderne PV

Australsk off-grid projekt opgradering viser kraften af moderne PV.
Et off-grid boligsystem på en afsidesliggende ø i Australien har fået en ny teknologisk opgradering. Den ekstra kapacitet understreger den nye æra af off-grid livsstil, der er tilgængelig for fjernhusstande i landet. PowerPlus Energy, et energilagringsfirma, har samarbejdet med PV-installatøren Springers Solar for at fuldføre en opgradering af et ø-sol- og batterisystem i den australske stat Queensland, der tydeligt viser, hvor langt ren teknologi er kommet.

Installeret af PowerPlus Energy og Springers Solar i 2010 på K'Gari Island (tidligere Fraser Island) inkluderede systemet oprindeligt et 24 V off-grid sol- og batterisystem samt otte 900 Ah Raylite vådcellebatterier, konfigureret til en samlet lagringskapacitet på 43 kWh, med en 2,5 kW Selectronic inverter.

I 2010 krævede det to-værelses hjem en pålidelig energikilde til at drive belysning, køleskab, et varmtvandsystem og internet, for at have nok strøm til at dække daglige forbrugsbehov uden at skulle mikrostyre forbruget.

Springers Solar sagde, at den første generation 2,5 kW Selectronic Inverter oplader pålideligt fungerede til at omdanne solenergi hentet fra PV-arrayet til en levedygtig strømkilde til boligen, med en samlet anvendelig kapacitet af batterisystemet på 8,6 kWh pr. dag eller 20% af den nominelle kapacitet af det samlede batterisæt.

Nylige opgraderinger har ændret spillet for husstanden. Opgraderingerne begyndte i 2023 og inkluderer 430 W Trina Solar Vertex S+ moduler, i alt 40 stykker, der dækker det nordøstvendte tag for en samlet solkapacitet på 17,2 kW. Modulerne er designet til at være robuste i ansigtet af hårde miljømæssige forhold.

Ti 48 V 4 kWh PowerPlus Eco4840P lithium-ion batterier til en samlet lagringskapacitet på 40 kWh, er koblet sammen med en 48 V 7,5 kW Selectronic batteri inverter og Fronius Primo sol-invertere til 13,2 kW af kombineret kraftomformerkapacitet. Systemet bruger en AC-koblet konfiguration til betydelige AC-belastninger og fjernovervågning gennem Select.Live til realtids præstationsmålinger for at fuldende forbedringerne.

PowerPlus Eco4840P lithium-ion batterier er kernen i strømsystemet, installeret i et PowerPlus Slimline PEF12 IP54 vægskab - med en samlet lithium lagringskapacitet på 40 kWh. Systemet muliggør en daglig cyklusning på op til 32 kWh, hvilket sikrer en konstant og kontinuerlig strømforsyning.

Batteriernes høje dybde af afladningskapacitet giver en pålidelig strømkilde i cirka fem dage under ugunstige vejrforhold og forbedrer systemets autonomi.

Den tekniske overgang på batterikemi-siden, fra vådcelle til lithium-ion-teknologi, betyder en betydelig fremskridt inden for energilagring og bidrager til systemets samlede effektivitet og pålidelighed, sagde PowerPlus Energy.

Det opgraderede K'Gari-system giver kontinuerlig adgang til solenergi og strømforsyning til hjemmet dag og nat, hvilket fremhæver integrationsmulighederne for topmoderne teknologier til langsigtede energiløsninger.

Den enorme teknologiske forbedring, der er opnået på mindre end 14 år, fra første installation i 2010 til i dag på K'Gari, viser, hvor meget mere der er muligt, og den lysende fremtid forude.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down