Prøv vores solcelleberegner

AI startup sparer solfarme millioner

Australsk startup tilbyder alt-i-én drifts- og vedligeholdelsesteknologi for at spare solfarme millioner.
En tech-startup fra Queensland hævder at have udviklet et AI-baseret alt-i-én system til drift og vedligeholdelse af solfarme, der lover at forbedre pålideligheden af solprojekter og kunne spare den vedvarende energiindustrien 200 millioner dollars om året.

En tech-startup fra University of Queensland (UQ) har udviklet et system, der bruger maskinlæringsalgoritmer til at analysere eksisterende data og detektere, lokalisere og identificere fejlbehæftede og underpræsterende solpaneler i realtid, og anbefale målrettet vedligeholdelse.

Solaris AI-systemet er blevet udviklet til at detektere, lokalisere og identificere eventuelle fejl og præstationsproblemer i store solfarme. Det forsøger også at se, om der er nogen tendenser eller mønstre, der indikerer sandsynligheden for fejl i fremtiden.

Associate Professor Rahul Sharma fra UQ's School of Electrical Engineering and Computer Science sagde, at teknologien er i stand til at overvåge data, der allerede er tilgængelige på solfarmene, herunder aktuel- og spændingsdata, og lokalisere potentielle præstationsproblemer ned til individuelle rækker og panelstrenge.

"Ved hjælp af dataene er Solaris AI's algoritmer beregnet til at sekventielt udtrække informationer om nedbrydningen på farmen, snavsningsniveauer på farmen eller ledningsfejl på farmen, og denne information bliver derefter oversat til håndgribelige elementer for de teknikere på stedet, hvor vedligeholdelsesarbejdet skal prioriteres," sagde han. "Solaris AI er et alt-i-én solfarm drifts- og vedligeholdelsessystem."

Sharma sagde, at teknologien, som ikke kræver installation af specifikt hardware for at fungere, potentielt kunne reducere mængden af ​​generering, der går tabt på grund af underpræstation, og dermed spare solfarmoperatører anslået 200 millioner dollars årligt.

"Underpræstation i australske solfarmer koster industrien omkring 400 millioner dollars om året," sagde han. "Det er et enormt beløb. Vi sigter mod, at Solaris AI reducerer disse tab med halvdelen og potentielt giver en indtægtsstigning på op til 8%." UQ sagde, at Solaris AI-systemet blev testet i en pilotundersøgelse på en lille solfarm, før det blev afprøvet på en kommerciel solfarm.

Der er nu drøftelser i gang om at implementere teknologien på Edify Energy og Gentari Solar Australias solfarm i Hamilton i Collinsville i det nordlige Queensland og Genex Powers solfarm i Kidston i statens nordvest. Edify Energy's administrerende direktør og grundlægger John Cole sagde, at teknologien tilbyder en potentiel løsning på udfordringen med at opdage fejlbehæftede eller underpræsterende solpaneler på store solfarmer.

"Nøglen til at opretholde netværks pålidelighed og opnå succes som netværksoperatør er effektiv og effektiv forvaltning af aktiver," sagde han. "Denne teknologi har potentialet til at drive løsninger til verdens energikrise."

Solaris AI blev grundlagt af UQ's kommercielle selskab UniQuest, støttet af investering fra Uniseed samt UniQuest Investment Fund. Projektet havde også fordel af et samarbejde med det tyske elektronik- og forbindelsesteknologiselskab Wiedmueller, som støttede oprettelsen af tidlige prototyper.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down