B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
EU godkender 3 milliarder euro til sol- og landbaserede vindprojekter

EU godkender 3 milliarder euro til sol- og landbaserede vindprojekter
Europa-Kommissionen har godkendt 3 milliarder euro (3,9 milliarder dollars) til sol- og landbaserede vindprojekter i Rumænien, med tovejs-kontrakter-for-forskel gennem konkurrenceprægede udbudsprocedurer.

Europa-Kommissionen har godkendt en støtteordning på 3 milliarder euro til at støtte landbaserede vind- og solinstallationer i Rumænien.

Støtten vil blive ydet gennem konkurrenceprægede udbudsprocedurer i form af tovejs-kontrakter-for-forskel (CfD). Fremtidige projekter, der omfatter konstruktion og drift af nye PV- og landbaserede vindinstallationer, vil være berettigede.

I henhold til betingelserne for CfD'en vil strikeprisen blive fastsat gennem konkurrenceprægede udbudsprocedurer, mens referenceprisen vil blive beregnet som et månedligt vægtet gennemsnit af markedets elpris i day-ahead-markederne.

Europa-Kommissionen fastslår, at når referenceprisen er lavere end strikeprisen, vil modtageren have ret til at modtage betalinger svarende til forskellen mellem de to priser. Når referenceprisen er højere end strikeprisen, skal modtageren betale forskellen til de rumænske myndigheder.

"Ordningen garanterer derfor et minimum af afkast til modtagerne, samtidig med at den sikrer, at modtagerne ikke bliver overkompenseret for perioder, hvor referenceprisen er højere end strikeprisen," forklarer en erklæring fra Kommissionen. Støttepakken blev godkendt under Kommissionens midlertidige krise- og overgangsramme for statsstøtte, designet til at støtte foranstaltninger i sektorer, der er nøglen til at accelerere et lands grønne omstilling og samtidig reducere brændselsafhængigheder. En erklæring fra Europa-Kommissionen siger, at ordningen vil fremme Portugals overgang til en netto-nul-økonomi.

"Brugen af kontrakter-for-forskel giver incitamenter til en hurtig udrulning af vedvarende energikilder og forhindrer overkompensation," sagde Margrethe Vestager, Europa-Kommissionens næstformand med ansvar for konkurrencepolitik. "Denne ordning vil også bidrage til at reducere Rumæniens afhængighed af importeret fossilt brændstof, uden unødig forvrængning af konkurrencen på det indre marked."

Rumænien afholdt sit første udbud af CfD for vedvarende energi sidste år. Den rumænske regering øgede sine mål for vedvarende energi mod slutningen af 2023. Dens nuværende plan lyder på, at 36% af landets energi skal komme fra vedvarende kilder inden 2030, med 8,3 GW sol og 7,6 GW vind. Det planlægger at udfase kul inden 2032.

Landet nåede en solkapacitet på 2,9 GW ved udgangen af 2023.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk


Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down