Prøv vores solcelleberegner

Irland fremskynder målsætningen om 8 GW solenergi inden 2030

Irland fremskynder målsætningen om 8 GW solenergi inden 2030.
Den irske regering fastholder sit ambitiøse mål om at installere 8 GW solenergi inden udgangen af dette årti. Det forventes at blive opnået gennem eksisterende foranstaltninger som Renewable Electricity Support Scheme (RESS) og støtte til mikroproduktion, samt en ny, mindre Small-Scale Renewable Electricity Support Scheme (SRESS), der lanceres i 2024. Den irske regering meddelte denne uge, at de forventer at installere 8 GW solenergi inden 2030. Regeringen angav, at solceller skal nå niveauer svarende til vindenergi - cirka 4,5 GW - inden midten af årtiet.

Udtalelserne blev offentliggjort i Irlands strategi for at opnå energisikkerhed, "Energy Security in Ireland to 2030." Under Department of the Environment, Climate and Communications sagde regeringen, at Irland vil nå det 8 GW-mål gennem eksisterende instrumenter som RESS og støtte til mikroproduktion samt en ny initiativ, SRESS, der rulles ud næste år.

Conall Bolger, administrerende direktør for Irish Solar Energy Association (ISEA), kritiserede for nylig RESS-ordningen til pv magazine for sin "høje sats" af projektudfald. Ifølge hans beregninger blev der tildelt 1.534 MW solenergi i den seneste runde (RESS 2), men der er ikke blevet annonceret tilstrækkeligt med projekter til at antyde færdiggørelse.

SRESS, der lanceres næste år, sigter mod at støtte større ikke-huslige producenter af vedvarende energi såsom landbrug, offentlige bygninger, kommercielle og industrielle enheder, sagde regeringen i en anden rapport. Ordningen vil også give "en vej til markedet" for vedvarende energifællesskaber og andre små skala solcelleanlæg med en installeret kapacitet på op til 6 MW.

"SRESS vil have en vigtig rolle med hensyn til at sikre Irlands elforsyning i fremtiden ved både at muliggøre, at energibrugere producerer deres egen vedvarende elektricitet til eget brug - og dermed reducere efterspørgslen på elnettet - og give en vej til markedet for små skala producenter af vedvarende elektricitet," sagde regeringen i dokumentet.

SRESS vil blive opdelt i to spor. Det første vil være en støtte til udvikling af vedvarende selvforbrugere fra 50 kW op til 1 MW. Det andet er en flydende feed-in-tariff-premium-ordning uden auktion for samfundsprojekter, lokale projekter og små og mellemstore virksomhedsprojekter mellem 1 MW og 6 MW. Det ville også omfatte eksportkun projekter under 1 MW.

Den irske regering fastsatte målet om 8 GW solcelle installeret kapacitet inden 2030 sidste år, da de offentliggjorde deres "Climate Action Plan 2023".

I Irland er der blevet implementeret omkring 680 MW solenergi fordelt på 59.888 generatorer ifølge en nylig rapport fra ISEA. Mesteparten af denne kapacitet stammer fra syv store anlæg, der overstiger 5 MW og totalt 349 MW. Cirka 208 MW kommer fra mikroproduktions-solcelleanlæg med systemer på op til 12 kW. Den irske regering sigter mod, at 80% af dens energimarked skal komme fra vedvarende energi inden 2030.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down