Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Kina vil øge PV-nedskæring

Kina vil øge PV-nedskæring
Kinas Nationale Energiadministration (NEA) og Kinas Statsgridselskab (SGCC) kan skrue op for PV-nedskæring for at frigøre plads til nye vedvarende energiprojekter, der har svært ved at opnå nettilslutning. Kun op til 5% af PV-output kan i øjeblikket nedskæres fra solcelleanlæg, men myndighederne forsøger at beslutte, om en større procentdel af produktionen skal tages offline.

Kinas NEA og SGCC overvejer at øge den nuværende 5% nedskæringsgrænse for output fra vind- og solprojekter.

NEA indførte en 5% nedskæringsgrænse i 2018. Dette betød, at udnyttelsesgraden af sol- og vindkraftprojekter i specifikke kinesiske provinser ikke kunne falde under 95%.

På det tidspunkt var målet at sikre den effektive udnyttelse af vedvarende energiinstallationer og beskytte afkastet af investeringerne for kraftselskaberne. Imidlertid har håndhævelsen af denne politik pålagt strenge begrænsninger på skalaen af vedvarende energiprojekter, især i regioner med høje frafaldsrater, hvor godkendelse og udvikling af nye projekter har været alvorligt begrænset.

Trods fremskridt inden for solteknologier, der har ført til en markant reduktion i installationsomkostninger og bedre afkast af investeringer for kraftprojekter, er statslige energiselskaber begrænset af de nuværende nedskæringsregler for installation af mål. Som et resultat har mange projekter svært ved at sikre godkendelse til opførelse. Derudover har Kinas ambitiøse ultrahøjspændings transmissionsnet, som kræver betydelige investeringer og skrider langsomt frem, ikke været i stand til effektivt at håndtere problemet.

Mange lokale regeringer har også vist støtte til forbrug af vedvarende energi. For eksempel har Jiangxi Energy Bureau fremlagt en politik for at fremme udvidelsen af distribuerede tag PV. Tilsvarende har regeringen i Tibet introduceret et program for udvikling af nye energikilder i regionen på grund af behovet for at accelerere konstruktionen af nettilslutningsprojekter.

Som et resultat er der et voksende krav om at udvide nedskæringsgrænsen for at fremme industrien. Branchefolk har fortalt pv-magasinet, at dette kan føre til en betydelig stigning i tilladelser til nye vedvarende energiinstallationer, herunder vind og sol. Det forventes, at dette skridt vil have en betydelig indflydelse på at udvide industrien i 2024 og fremover, på trods af potentielt lavere afkast af investeringer for projekter. Fokus er primært på at øge installationsraterne, hvilket betragtes som mere afgørende for industrien.

in store sollicitation, med op til 2 GW tilgængelig til tag-, jordmonterede og flydende solprojekter.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down