Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Frankrig installerer 240 MW solenergi langs motorveje

Frankrig installerer 240 MW solenergi langs motorveje
De franske myndigheder planlægger at lancere en række udbud for at implementere solcellesystemer langs motorveje, med start denne i måned (april, 2024).

Frankrigs Regionale Motorvejsdivision (DIR) planlægger at lancere en række udbud for at implementere 240 MW solkapacitet langs landets motorvejsnetværk denne måned.

DIR, det mobile forskningscenter Cerema, og den franske skatteministerium har allerede identificeret 140 bilparkeringer med en samlet overflade på 38,7 hektar. Dette inkluderer omkring 100 kryds for 162,4 hektar - et tal der sandsynligvis vil ændre sig, da udvælgelsesprocessen endnu ikke er afsluttet.

"I alt er den estimerede effekt af dette solcellepotentiale 240 MW, hvilket repræsenterer mere end 7,5% af projekter tilsluttet det franske elnet i 2023," sagde Kévin Guichard, projektleder for Fin Infra, en regeringsstyret agentur, der rådgiver offentlige enheder om deres investeringsprojekter. Disse projekter vil blive grupperet i klynger afhængigt af geografiske områder og/eller økonomisk balance, med en enkelt udvikler eller konsortium, der skal vælges pr. klynge. Udvælgelsen af projektgrupper er stadig i gang og vil føre til lanceringen af de første udbud fra slutningen af april 2024.

Udvælgelsen vil foregå i to faser. Første fase vil fokusere på udvælgelsen af tre til fem kandidater baseret på analyse af deres finansielle og tekniske ressourcer. De vil derefter have mulighed for at ansøge om den endelige fase af udbuddet, som primært vil fokusere på konkurrencedygtige bud på den variable del, baseret på omsætningen genereret af salget af elektricitet foreslået af kandidaten.

Udbuddene vil tildele en aftale om offentlig domænebesættelse (CODP) i 33 år. I løbet af denne periode vil det vindende selskab betale den offentlige ejer et gebyr bestående af en fast del og en variabel del, afhængigt af omsætningen genereret af salget af elektricitet. Ved udvælgelsens afslutning vil det have tre år til at gennemføre udviklingsstudier og afslutte idriftsættelsen.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down