Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvorfor investerer flere virksomheder i et solcelleanlæg?

Hvorfor investerer flere virksomheder i et solcelleanlæg?
-Af Alex Pedersen, CSO KlimaEnergi

Hvorfor investerer flere virksomheder i et solcelleanlæg?
I Danmark har vi en stolt tradition for at løse de største udfordringer i fællesskab – og med erhvervslivet som en central aktør. Derfor ser vi i disse år, at stadig flere virksomheder investerer i udviklingen af en mere bæredygtig verden, som vi kan give videre til generationerne efter os.

De fleste danske virksomheder og offentlige institutioner har et stort potentiale for at udnytte solens energi. Store tagflader og et strømforbrug, der primært ligger i dagtimerne, gør, at de er som skabt til solceller. I KlimaEnergi A/S er vi sat i verden for at hjælpe vores kunder med at høste fordelene ved at indføre en solenergiløsning.

Mere sol end vind.
Solenergi er et af de vedvarende energiområder, som man både i Danmark og globalt satser mest målrettet på. Allerede i 2027 forventer Det Internationale Energiagentur, at den globale elproduktion fra sol overgår den fra vindkraft.

Solen producerer da også rigelige mængder af energi. Den solenergi, som hvert år rammer jorden, kan dække menneskehedens samlede elforbrug 40.000 gange. En anden sammenligning lyder, at én times solskin er lig med hele verdens årlige energiforbrug. Med gennemsnitligt ca. 1.700 solskinstimer årligt har Danmark næsten samme solindstråling som landene i Centraleuropa.

Omkring halvdelen af elproduktionen fra et solcelleanlæg finder sted når det er overskyet – og altså uden at solen skinner direkte på panelerne. Når solcelleanlægget ikke producerer al den strøm, jeres virksomhed har brug for, så leverer det almindelig elnet som vanligt. Man mærker ikke forskellen – kun på prisen.

Hvordan fungerer en solcelle?
Solenergi regnes i dag for at være blandt de reneste energiformer på markedet. Teknologien blev udviklet til rumfartsindustrien tilbage i 1950’erne og har været en ’moden teknologi’ i over 30 år.

I dag er energi fra solen den billigste overhovedet.

En solcelle er en halvleder, som omsætter lys direkte til el, og et solcelleanlæg består af et antal moduler, som kobles sammen for at give anlægget den ønskede effekt.

Solceller producerer el helt uden bevægelige dele og er derfor en meget robust og driftsikker teknologi. Solcelleanlægget tilsluttes det offentlige elnet ved at indskyde en såkaldt vekselretter, som omdanner jævnstrøm til vekselstrøm.

Solceller er effektive i 40-50 år.
Et solcelleanlæg er en langsigtet investering i en driftsikker teknologi med en forventet levetid på 40-50 år. I KlimaEnergi A/S forhandler vi udelukkende anlæg i state-of-the-art-kvalitet.

Det betyder bl.a., at vores solcelleproducenter kan tilbyde en ydelsesgaranti, som sikrer mod større tab af effektivitet. Solcellerne producerer med mindst 90 pct. kraft efter 15-20 år og mindst 80-85 pct. efter 25-30 år.

I sparer penge – og kan tjene penge.
Udover at I med et solcelleanlæg kan reducere virksomhedens elregning med måske 20-30-40 pct. eller mere, kan I også tjene penge ved at sælge overskudsstrøm til nettet. Det er der tit fornuftig økonomi i.

Og fordi I med et solcelleanlæg med ét hug barberer en god del af CO2-udledningen væk, sparer I desuden penge på energiregningen, når statens CO2-afgift indfases fra og med 2025.

Det betyder alt sammen, at jeres investering i et solcelleanlæg relativt hurtigt bliver tjent hjem. Derefter er der tale om en ren overskudsforretning.

Attraktive batteriløsninger.
Som et alternativ til at sælge overskudsstrøm til elnettet, vil det for mange virksomheder være interessant at kigge på mulighederne for at lagre den grønne el fra solcelleanlægget, så man fx kan bruge den om natten.

I KlimaEnergi A/S tilbyder vi derfor den fremmeste batteriløsning på markedet. Der er tale om det såkaldte Battery Energy Storage System – eller BESS. Vores BESS-løsninger bliver naturligvis skræddersyet til netop jeres behov.

Sæt en tyk steg under jeres grønne profil.
Med et solcelleanlæg bidrager jeres virksomhed aktivt til at nedbringe CO2-udslippet og modarbejder de truende klimaforandringer. I tager med andre ord et stort skridt i en grøn retning og styrker jeres bæredygtighedsprofil.

I kan skabe synlighed om solcelleinvesteringen i jeres grønne regnskab eller ESG-regnskab, og kan med fordel også slå på det i markedsføringen. På den måde løfter I virksomhedens grønne profil og vil med rette fremstå som en ansvarsfuld aktør med fokus på bæredygtighed. Netop dét betyder stadig mere for, hvor kunderne – uanset branche – lægger deres ordrer.

Samtidig har en virksomheds grønne profil i stigende grad betydning for evnen til at rekruttere og fastholde de dygtigste medarbejdere.

Mulighed for finansieringsaftale.
KlimaEnergi A/S gør det nemt for jeres virksomhed at investere i et solcelleanlæg.

Vi kan bl.a. hjælpe med en finansieringsaftale, som betyder, at jeres nye solcelleanlæg bliver en omkostningsneutral eller sågar en overskudsforretning mere eller mindre fra dag 1.

Vi ’holder jer i hånden’ hele vejen.
Investeringen i et solcelleanlæg er ofte en stor beslutning. Derfor står vi også klar til at rådgive om mulighederne, så I er sikre på at få den bedste løsning, som svarer til netop jeres behov. På baggrund af jeres aktuelle elforbrug, beregner og dimensionerer vi det optimale anlæg til jer.

Vi hjælper endvidere med myndighedsbehandlingen og sørger for en professionel installation, som overholder alle gældende regler og krav. Vi tilbyder desuden serviceaftaler, der inkluderer 10 års tryghedsgaranti.

I KlimaEnergi A/S betragter vi os selv som kundens partner på rejsen mod en mere bæredygtig energiforsyning. Det betyder konkret, at vi ’holder jer i hånden’ hele vejen frem til, at I kan tænde for kontakten og begynde at bruge den grønne og gratis strøm fra solen.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down