Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
USA's vejplan forenkler solprojekters tilslutning til elnettet

USA's vejplan forenkler solprojekters tilslutning til elnettet.
En ny vejplan fra USA's Energi- og Miljødepartement (DoE) beskriver 35 måder at tillade soludviklere at fremskynde tilslutningen af storskala vedvarende energi- og lagringsprojekter til elnettet. Vejplanen, udviklet gennem en DoE-interessentproces kendt som i2X, foreslår handlinger til at implementere disse løsninger.

Transmissionstilslutningsprocesserne "skal udvikle sig" for at håndtere det større antal tilslutningsanmodninger, der er set i de seneste år, siger det amerikanske DoE i en ny "vejrapport".

Rapporten præsenterer 35 løsninger til forbedring af tilslutningen, udviklet gennem en DoE-interessentengagementproces, der blev lanceret for 22 måneder siden og kendt som Interconnection Innovation e-Xchange (i2X) -programmet.

DoE vil spille en løbende rolle i implementeringen af ​​løsningerne, hedder det i en pressemeddelelse. Det vil hjælpe med at lette vedtagelsen af ​​løsninger, yde finansiering og teknisk bistand samt støtte forskersamfundet.

En af løsningerne er at "sikre", at producenter har mulighed for at vælge en ren energitilslutning og acceptere at blive "omdirigeret" - det vil sige nedskåret - efter behov, i stedet for at betale for netværksopgraderinger. Denne tilgang, kendt som "tilslut og administrer", er afgørende for hurtige tilslutninger i Texas.

For at opnå denne løsning foreslår vejplanen handlinger af den amerikanske Federal Energy Regulatory Commission (FERC), transmissionsudbydere og tilslutningskunder.

En af vejplanens "langsigtede" løsninger er at "undersøge muligheder" for at tillade, at tilslutningskunder selv finansierer og udfører deres egne tilslutningsundersøgelser, underlagt tilsyn, regler og krav fra transmissionsudbyderen.

Tesla sagde i slutningen af ​​2022, at virksomheden med adgang til netværksmodeller kunne estimere et projekts tilslutningsomkostninger med en informationsundersøgelse på mindre end to uger. På det tidspunkt fornyede to branchegrupper også deres opfordringer til at tillade tredjeparts tilslutningsundersøgelser. Fem af løsningerne vedrører arbejdstagernes udvikling og inkluderer at fremhæve "den vigtige rolle, som tilslutningspolitik og praksis spiller i overgangen til ren energi."

Rapporten sagde, at målet for nøglemålinger inkluderer en tidsramme på 12 måneder for, at et "afsluttet projekt" skal avancere fra en tilslutningsanmodning til en tilslutningsaftale. Blandt projekter, der går ind i den tredje og sidste tilslutningsundersøgelsesfase, er det målsatte gennemførelsesniveau 70% sammenlignet med en nylig faktisk procentdel på 45%.

Mens transmissionsudbydere "spiller en central rolle" i at håndtere og implementere forbedringer af tilslutningsprocessen, sagde rapporten, at "ideer og handlinger ofte kommer fra andre interessenter."

Mange interessentgrupper deltog i i2X-processen for at brainstorme og udvikle løsninger, herunder tilslutningskunder, statslige organer, føderale reguleringsorganer, lastbetjeningsenheder, udstyrsproducenter, forbrugerbeskyttelsesgrupper, ligestillings- og energiretfærdighedssamfund, interessegrupper, konsulenter og forskere både inden for og uden for DoE.

"Medlemmer fra alle disse interessentgrupper bør fortsat deltage i implementeringen" af løsningerne, sagde rapporten og tilføjede, at "reformen derfor er en gruppeindsats."

Da DoE udviklede vejplanen, udstedte FERC Order 2023, der også sigter mod at reformere tilslutningen. Vejplanen "introducerer yderligere ideer, der understøtter en længerevarende udvikling af tilslutningsprocessen," sagde DoE, og dens løsninger "er beregnet til at supplere og støtte" Order 2023.

DoE afholder et webinar om vejplanen den 8. maj kl. 13 (ET), fokuseret på vejplanens løsninger og mål. Departementets 125-siders vejrapport har titlen "Transmission Interconnection Roadmap: Transforming Bulk Transmission Interconnection by 2035."


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down